Ο Γατούλης, το ασυμβίβαστο και άλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες

Αρχίζει να ζορίζεται ο Γατούλης, αφού μετά τις δυσκολίες με την ανέγερση της Αγιάς Σοφιάς, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να πρέπει να διευθετήσει και την υπόθεση του ασυμβίβαστου. Πριν από ένα μήνα, ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας απάλλαξε τον Γατούλη για το επεισόδιο που δημιούργησε με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον περασμένο Φλεβάρη. Τότε τα  παπαγαλάκια πανηγύριζαν για την αθώωση και «έκλειναν» με νόημα το μάτι προς τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, θέλοντας να δείξουν ότι ο Γατούλης σιγά-σιγά θα σπάσει την ερυθρόλευκη κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν όμως διαβάσει κάποιος το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή, θα διαπιστώσει ότι αυτή ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο για τον «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο αθλητικός δικαστής συντάχθηκε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, της ΕΠΟ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) ως προς το σκέλος που θεωρούν ότι ο Μελισσανίδης είναι ο «εν τοις πράγμασι διοικητής» της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Γατούλης είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και αν εφαρμοζόταν η κείμενη νομοθεσία, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης του ασυμβίβαστου, αφού ο Γατούλης είναι μεγαλομέτοχος στην ΟΠΑΠ ΑΕ που ασχολείται με το αθλητικό (και όχι μόνο) στοίχημα.

Για να προλάβουμε αυτούς που θα μιλήσουν για αυθαίρετη ερμηνεία από πλευράς αθλητικού δικαστή, αφού ο Γατούλης δε συμμετέχει στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ούτε έχει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές της, θα πούμε ότι στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή γίνεται μνεία σε αυτά, όμως συνεχίζοντας καταλήγει στο συμπέρασμα που αναφέραμε παραπάνω. Σύμφωνα με την απόφαση Καποδίστρια, που αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων του ΣτΕ, της ΕΠΟ και της ΕΕΑ, ο Γατούλης «ασκεί αποφασιστική επιρροή στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΚ και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις», οι οποίες έχουν σχέση τόσο με το αγωνιστικό σκέλος (μεταγραφές παιχτών, πρόσληψη προπονητή κ.ά.), όσο και με τη δημόσια τοποθέτηση της ΠΑΕ σε θέματα που σχετίζονται με την ομάδα, αφού συμμετέχει στις επίσημες συνεντεύξεις και εκφράζει δημοσίως τις θέσεις της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, χωρίς εν τω μεταξύ να εκδίδεται στον Τύπο για τα ίδια θέματα άλλη επίσημη ανακοίνωση από τα όργανα διοίκησης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Και για όσους δεν πείστηκαν ο Καποδίστριας συνεχίζει: «είναι εκείνος που εκφράζει τη θέση και τη συμπεριφορά της ΠΑΕ απέναντι σε μείζονος σημασίας ζητήματα, που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις παθογένειες που αυτό εμφανίζει, όπως η βία στα γήπεδα ή οι οργανωμένες συμπεριφορές ομάδων, που απάδουν από τα αθλητικά ιδεώδη» και «συμμετέχει στις επίσημες συναντήσεις με ανώτατους πολιτειακούς θεσμούς, κατά τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, και με αξιωματούχους άλλων ΠΑΕ, σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό».

Είναι φανερό ότι ο αθλητικός δικαστής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να αντικρούσει κάποιος την απόφασή του, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε στα «ψιλά» της αθλητικής επικαιρότητας (οι αναγνώστες της στήλης διαθέτουν την κοινή λογική, συνεπώς δε χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους που «θάφτηκε» το σκεπτικό της απόφασης Καποδίστρια). Τις τελευταίες μέρες «έπαιξε» σε κάποιες αθλητικές ιστοσελίδες και αυτό δείχνει ότι κάποιοι στέλνουν προειδοποιητικές βολές προς τον Γατούλη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει τους τόνους και δεν πολυφαίνεται στην αθλητική πιάτσα. Αυτό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι έχει πέσει σε δυσμένεια από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού οι αβάντες που του κάνει ο Σκουρλέτης και οι υπηρεσίες του υπουργείου, του έχουν δώσει τη δυνατότητα να παραμυθιάζει τους κιτρινόμαυρους οπαδούς για το θέμα του γηπέδου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.