«Σκοτώνουν τ’άλογα όταν γεράσουν»

Συνάδελφοι,-ισσες συνταξιούχοι,
Μπαίνουμε στον 8ο χρόνο της μνημονιακής καταιγίδας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γονατισμένη, εκλιπαρεί τους ιμπεριαλιστές δυνάστες σε ΕΕ-ΔΝΤ «να κλείσουν την αξιολόγηση». Τριγύρω μαύρο σκοτάδι. Μείωση μισθών, νέες περικοπές συντάξεων, στο σφυρί η δημόσια περιουσία, παιδιά κι εγγόνια πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, λουκέτα στα μαγαζιά, οι επικουρικές συντάξεις ίσα να φτάνουν «ένα κουλούρι», κόψιμο φαρμάκων, αυξήσεις των κρατήσεων σε υγεία, πρόνοια. Πίσω απ’το συνοθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-εθνικιστών παραμονεύει ο νεοφιλελεύθερος κόφτης του Κυρ.Μητσοτάκη που παρακαλάει τους ευρωπαίους λύκους να του «ανάψουν το πράσινο φως». Ο διεθνής ορίζοντας σκοτείνιασε με την εκλογή Τραμπ και τα γεράκια των ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέο γύρο αρπαγής κι αιματοχυσίας. Στην ανατολική αυλή μας τα σύνορα χαράζονται με το θάνατο αμάχων και λαών ενώ την ίδια ώρα ο Τσίπρας σφίγγει το χέρι του δολοφόνου Νετανιάχου στο Ισραήλ και του φασίστα Σίσι στην Αίγυπτο. Απέναντι σ’αυτό το τοπίο, αντλώντας δύναμη από τους αγώνες που έγιναν, 30 πανελλαδικές απεργίες στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, παίρνοντας θάρρος απ’το δίκιο μας πρέπει να ξαναβγούμε στο μετερίζι των αγώνων.
  • Όχι αναζητώντας μια διπλανή καθαρή πλατεία κι ολομόναχοι. Όχι σκυφτοί κι υπάκουοι στις κυβερνητικές σειρήνες
  • Όχι βλαστημώντας τη μοίρα μας και ψηφίζοντας τους «μένουμε Ευρώπη», τους μνημονιόδουλους και τους αντιδραστικούς.
  • ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ-ΠΕΙΣΜΑ
Στο μεταξύ, ανάμεσα στις ηγεσίες των συνταξιουχικών σωματείων ξέσπασε διαμάχη για το αν θα γίνεται απ’το κράτος υποχρεωτική παρακράτηση εισφορών (καημένε Δήμο Κουμπούρη! Όποιος παρακαλάει τ’αφεντικά για λίγα ψίχουλα, θα μείνει δούλος για πάντα.) Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη τα ψίχουλά τους! Έχει ανάγκη από ψυχή, οργάνωση κι ενότητα. Για να γίνει η σπίθα πυρκαγιά που θα τους κάψει όλους! Εκεί βρίσκεται το μεγαλείο του εργαζόμενου-συνταξιούχου και όχι στην κρατική ελεημοσύνη.
Τι να κάνουμε
Μέσα στην Ευρωπαϊκή φυλακή και τη μνημονιακή κόλαση δεν υπάρχει ελπίδα.
ΕΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΕ- ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ»
  • Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Το κράτος, το κεφάλαιο κι η εργοδοσία ρούφηξαν τον ιδρώτα και το αίμα εκατομμυρίων εργαζόμενων, τώρα συνταξιούχων. Αυτοί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι! Ληστεύουν τα ταμεία από το 1950 δίνοντας τ’αποθεματικά τους δανεικά κι αγύριστα, θαλασσοδάνεια, τζιράροντας στο χρηματιστήριο, «υπέρ της αεροπορίας».
  • ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Δε μιλάμε για τον κόσμο του καθενός ξεχωριστά, αλλά για το ΕΜΕΙΣ. Δωρεάν, δημόσιο, καθολικό και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας και περίθαλψης. Καμία ιδιωτικοποίηση και καμία ανοχή στους νεοφιλελεύθερους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την -προσωρινή- υποχώρηση του ταξικού εργατικού κινήματος. Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Ούτε δεκάρα ελεημοσύνης απ’το κράτος και την κυβέρνηση! Κατάργηση του Ν438716 για την υποχρεωτική εισφορά. Ο συνδικαλισμός και τα σωματεία είναι (εθελοντικά) όπλα των εργαζόμενων. Ο συνδικαλισμός γίνεται με τιμή, περηφάνια και ταξικότητα κι όχι με τα «ρεγάλα» των ισχυρών.
  • Οι συνταξιούχοι δεν είναι ξεχωριστή κάστα, αλλά τμήμα του λαού. Ο εργατικός πολιτισμός επιβάλλει να έχουμε δικαίωμα λόγου και ψήφου στα ενιαία σωματεία μας.
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΝΙΚΗ.
Πυκνώστε τις γραμμές της Εργατουπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΡΓΑΣ) συνταξιούχων.
Αθήνα, 4/4/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.