Πέντε δυσκολίες όταν γράφει κανείς την αλήθεια

Το θάρρος να γράψει κανείς την αλήθεια.
Η εξυπνάδα να αναγνωρίσει κανείς την αλήθεια
Η τέχνη να κάνει κανείς την αλήθεια ευκολοµεταχείριστη σαν όπλο
Η κρίση να διαλέγει κανείς εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποχτήσει δύναµη.
Η πονηριά να διαδίδει κανείς σε πολλούς την αλήθεια
Μπέρτολντ Μπρέχτ 

 
Ο Γκέμπελς γράφει στα ημερολόγια του ότι οι μάζες είναι πολύ πιο πρωτόγονες απ ' όσο μπορούμε να φανταστούμε. Ως εκ τούτου, η προπαγάνδα πρέπει να είναι ουσιαστικά απλή, με βάση την τεχνική της επανάληψης, όπως ακριβώς συμβαίνει στην "ελεύθερη αγορά" με την τεχνική των διαφημιστικών εταιριών. Μία και μοναδική η πρόταση: Πώληση... πώληση... πώληση!
Σήμερα ο Ευρωπαίος πολίτης δεν είναι σύγχρονος, προοδευτικός, φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, συνεπής αριστερός, δημοκράτης δεξιός, καλός χριστιανός... κυβέρνηση με ανθρωπιστικές αξίες... αν δεν αγωνίζονται για "ανοιχτά σύνορα", για το "δικαίωμα στη μετανάστευση".
Οι ηγεσίες των υποτιθέμενων αριστερών κομμάτων και κινημάτων έχουν πρωτίστως πρωτεύοντα ρόλο, μαζί με τη δημοσιογραφικά όργανα στην προώθηση του προϊόντος Μαζική Μετανάστευση. Σε δεύτερη βαθμίδα η δεξιά κι η εκκλησία. Οι συντηρητικοί έχουν χόμπυ τη φιλανθρωπία κι η ηγεσία της εκκλησίας αρκείται σε δημόσιες διαφημιστικές φωτογραφίσεις, αφού το έργο επιτελείται, πάντα με την επίκληση του Χριστού, από τους κληρικούς και τον άμβωνα.
Όλοι τους σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να αποδυναμώσουν και να εξαφανίσουν από τα ΜΜΕ και τους σκεπτόμενους μαρξιστές των κομμάτων της όλης "ευρωπαϊκής αριστεράς" το Αντιιμπεριαλιστικό Παναφρικανικό κίνημα, τις προοδευτικές και... σοσιαλιστικές δυνάμεις των πλούσιων κι υποδουλωμένων αφρικανικών κρατών ( 14 Αφρικανικές χώρες που ΣΗΜΕΡΑ υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας).
Αφού διευκρινίσαμε αυτό το απλό και πασιφανές, ας δούμε πως και γιατί η νεκρή "αριστερά" του υπερεθνικού κεφαλαίου και του δισεκατομμυριούχου "φιλάνθρωπου" Σόρος παρουσιάζει ως εν δυνάμει επαναστάτη τον λαθρομετανάστη, για να αμβλύνει μια στάση υποταγής: την προσχώρηση στην πράξη, άμεσα ή έμμεσα, στην κυρίαρχη καπιταλιστική ιδεολογία, τους σχεδιασμούς του υπερεθνικού κεφαλαίου.
 Εκείνο που συγκλονίζει τις καρδιές όλων των "αντιρατσιστών" του πλανήτη κι ειδικά της ελληνικής επαναστατικής "αριστεράς" είναι το μπλοκ πίσω ακριβώς από τη ΛαΕ στη Ρώμη.


Μαζί αγκαλιασμένοι στον "αντιρατσιστικό" αγώνα, στην πρώτη γραμμή κι οι σύντροφοι της "αραβικής άνοιξης", που αγωνίζονται για το σοσιαλισμό και να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"!Ο "ελεύθερος συριακός στρατός" δίνει τις μάχες με την αριστερά για δημοκρατία. Τα "Λευκά Κράνη" που τιμήθηκαν στο Χόλιγουντ, αυτοί οι "ανθρωπιστές" διασώστες του λαού, με τα μπλουζάκια και τις σημαίες στην πρώτη γραμμή της "αντιρατσιστικής-αντιφασιστικής" διαδήλωσης στη Ρώμη.
.Εκεί στη Ρώμη έκανε την εμφάνισή της κι η νέα σημαία των αποκεφαλιστών -θα αντικαταστήσει την τριάστερη της Γαλλικής αποικιοκρατίας-, των φονιάδων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, που διαδηλώνουν εναντίον του "ρατσισμού".

«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:
"Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»
 
Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η μνήμη είναι ένα στατικό γεγονός, ανίκανοι να παράγουν συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν το παρόν. Αλλά δεν υπάρχει μέλλον εάν δεν υπάρχει μνήμη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.