Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Nτόρα χαρακτήρισε παράσιτα τους εκπαιδευτικούς!

 

Οι εξετάσεις PISA, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει (για τρίτη χρονιά δεν αφορά το σύνολο των σχολικών μονάδων, παρά μόνο ένα μέρος τους), σύμφωνα με τις οδηγίες του ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ, δεν είναι κάποιες αθώες «εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα» για τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, τις οποίες κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά συνειδητά δεν τις καταπολεμούν για να κρατούν μορφωτικά «γκαβούς» τους μαθητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι εξετάσεις ενταγμένες στο συνολικό πλαίσιο της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών (Ν. 4823/2021, άρθρο 104, παρ. 1).

Γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί τις πολεμούν και καλούν και τους γονείς να τις ακυρώσουν. Οι εξετάσεις αυτές ακυρώθηκαν σε αρκετά σχολεία είτε έγιναν με μονοψήφιο αριθμό μαθητών (βλέπε στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και ανακοινώσεις π.χ. ΣΕΠΕ Κέρκυρας, ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος).

Η αγία οικογένεια, λοιπόν, σκύλιασε και η πρωθυπουργική αδερφή Ντόρα χαρακτήρισε τους εκπαιδευτικούς παράδειγμα παρασίτων: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρασιτικής Ελλάδας που μας κρατάει πίσω, από τους (ελπίζω λίγους) εκπαιδευτικούς που εμποδίζουν σήμερα τη διεξαγωγή των εξετάσεων PISA. Τι μήνυμα δίνουν οι συγκεκριμένοι «λειτουργοί» στους μαθητές τους; Πόσο στενά, ανεύθυνα κι αγράμματα σκέφτονται οι άνθρωποι που μαθαίνουν στα παιδιά μας πώς να σκέφτονται;».

Δες ποιος μιλάει. Μέλος μιας πολιτικής οικογένειας που έχει σοδιάσει αμύθητα πλούτη χωρίς να κάνει καμιά δουλειά. Υπάρχει, ζει, αναπτύσσεται και αναπαράγεται παρασιτώντας κυριολεκτικά πάνω στο σώμα του ελληνικού λαού. Εχει το θράσος να χαρακτηρίζει παράσιτα ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους εργαζόμενοι και ζουν στην καλύτερη περίπτωση στα όρια της πενίας. Ανθρώπους που προσφέρουν έργο, εν αντιθέσει με τα παράσιτα της αστικής πολιτικής που προσφέρουν μόνο καταστροφή, εκμετάλλευση, καταπίεση, κοινωνική αδικία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο