Υποκλοπές: Αθλιο κουκούλωμα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου

 


Ηξερε τι έκανε ο Μητσοτάκης όταν με μια βουτιά στην επετηρίδα τοποθέτησε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Γεωργία Αδειλίνη. Θυμίζουμε ότι η κα Αδειλίνη ήταν 7η στην επετηρίδα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου και η επιλογή της θεωρήθηκε σκανδαλώδης, διότι συνήθως επιλέγεται ένας από τους πέντε πρώτους (ο προκάτοχός της Ισίδωρος Ντογιάκος, δεξιός μέχρι μυελού οστέων, ήταν τουλάχιστον τέταρτος). Μόνο το 1990 είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, όταν ο πατέρας Μητσοτάκης είχε επιλέξει ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον Βασίλειο Κόκκινο, παρακάμπτοντας τελείως την επετηρίδα. Βλέπετε, επίκειτο η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Η Γ. Αδειλίνη αποδείχτηκε αντάξια της επιλογής της από τον υιό Μητσοτάκη. Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αφαίρεσε τη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών που τη χειρίζονταν και την ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών βρίσκονταν στην τελευταία φάση των προανακριτικών ενεργειών τους. Μόλις είχαν στείλει στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) τους αριθμούς τηλεφώνων 87 προσώπων-στόχων του Predator, που είχε εντοπίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και είχαν ζητήσει από την ΑΔΑΕ να τους απαντήσει για ποια απ’ αυτά τα πρόσωπα είχε υπάρξει και διάταξη παρακολούθησης από την ΕΥΠ/ΚΥΠ.

Σήμερα, σε νεκρό πολιτικά χρόνο (για ευνόητους λόγους), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της που συνοψίζονται στα εξής:

  • Το Predator δεν έχει καμιά σχέση με τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ/ΚΥΠ, Αντιτρομοκρατική, ΕΛΑΣ γενικά).
  • Ολες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ/ΚΥΠ -επαναλαμβάνουμε: όλες!- είναι νόμιμες. Επικυρώθηκε η… μνημειώδης ρήση της περιβόητης εισαγγελέα της ΕΥΠ/ΚΥΠ Βλάχου, ότι μπορεί να παρακολουθήσει και την πρόεδρο της Δημοκρατίας!
  • Για τις παρακολουθήσεις μέσω Predator ευθύνονται –σε βαθμό πλημμελήματος!- οι υπεύθυνοι τεσσάρων ιδιωτικών εταιριών.

Ομορφιές, θα συμφωνήσετε…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο