ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ στο δήμο Καρύστου έχει οδηγήσει σε απαράδεκτες καθυστερήσεις στην παράδοση των λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης!

 


Η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ στο δήμο Καρύστου έχει οδηγήσει σε απαράδεκτες καθυστερήσεις στην παράδοση των λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης!

Κάρυστος, 31 Ιουλίου 2024

Η πορεία υποβάθμισης της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην περιοχή μας με το κλείσιμο του καταστήματος Μαρμαρίου, την υπολειτουργία του καταστήματος Ν. Στύρων και τη μείωση του προσωπικού έχει πολλαπλές συνέπειες που έρχονται στην επιφάνεια σταδιακά. Συνέπειες για τις οποίες η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προειδοποιήσει!

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κυβερνήσεων και διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι να έχουν απομείνει μόλις 3 ταχυδρόμοι για την αλληλογραφία σε ολόκληρο το Δήμο. Μόνο ένας για τη Δημοτική Ενότητα Καρύστου με πάνω από 6000 μόνιμους κατοίκους και εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες!

Αυτή η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ έχει οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση των λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης από τα ταχυδρομεία. Λογαριασμοί που έληξαν ήδη την Παρασκευή 26 Ιουλίου! Έτσι, υπάρχει μεγάλο μέρος δημοτών που δεν έχει παραλάβει καν το λογαριασμό ύδρευσης/αποχέτευσης και αυτός έχει λήξει!

Επιβάλλεται άμεσα:

·        Η δημοτική αρχή να ενημερώσει για την έκδοση των λογαριασμών τους μόνιμους κατοίκους και όσους έχουν παραθεριστική κατοικία.

·        Το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των λογαριασμών έτσι ώστε να μην υπάρχουν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμη αποπληρωμή. Ήδη έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του ΔΣ για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

·        Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των ταχυδρομείων Καρύστου και Νέων Στύρων με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, είναι απαράδεκτο εν έτη 2024, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του «ψηφιακού μετασχηματισμού» να μην υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής και ηλεκτρονικής έκδοσης του λογαριασμού ύδρευσης/αποχέτευσης! Η δημοτική αρχή πρέπει να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε όσους δημότες το επιθυμούν.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτρης Παρασκευάς,

Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο