Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για τη φωτιά στην Ερέτρια

 


Η χθεσινή πυρκαγιά στην Ερέτρια αποτελεί άλλη μια απόδειξη των ανύπαρκτων έργων αντιπυρικής προστασίας στην Εύβοια, των σημαντικών ελλείψεων στο πυροσβεστικό σώμα που με αυτοθυσία μαζί με κατοίκους και εθελοντές δίνει τη δύσκολη μάχη της κατάσβεσης, της έλλειψης συντονισμού κατά την πυρόσβεση μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Αποτελεί αποπροσανατολισμός η επίκληση στην «κλιματική αλλαγή» όταν πυροσβεστική υπηρεσία και δασαρχείο είναι πλήρως υποστελεχωμένα, όταν καθαρισμοί δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αντιπυρικές ζώνες και αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν ανοιχθεί!

Αποτελεί πρόκληση η έμφαση στην «ατομική ευθύνη» όταν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για την ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία του λαού, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τις επόμενες ημέρες που οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες θα προστεθούν στη χρόνια εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που αφήνει αθωράκιστο το λαό καλούμε τα μέλη και του φίλους του ΚΚΕ, όλο το λαό της Εύβοιας να βρίσκεται σε επιφυλακή για την εκδήλωση πυρκαγιών, να συνδράμει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο