Τους πληρώνουμε μέχρι και κινητά πολυτελείας

 

H καταγγελία  από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και έλεγε:

«Την ώρα που ο μέσος πολίτης δίνει ένα καθημερινό αγώνα για να βγάλει το μήνα του, στη Δ.ΥΠ.Α. συνεχίζουν να λαμβάνουν προκλητικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να αγοράσουν με απευθείας ανάθεση δύο κινητά τηλέφωνα για τον Υποδιοικητή Β΄ και την Υποδιοικήτρια συνολικής αξίας 3.100,00€ (ΑΔΑ:913Μ4691Ω2-99Κ) «λόγω πρόκλησης ανεπανόρθωτων ζημιών στις προηγούμενες συσκευές τους.»

Με μια άλλη απόφαση, με την με αρίθμ. 2241/78/20.8.2024 εγκρίθηκε από το Δ.Σ Δ.ΥΠ.Α. η επιπλέον διάθεση του ποσού των 5.000,00€ για την κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων σε βάρος των πιστώσεων ΚΑΕ 0856 – Φιλοξενίες και δεξιώσεις- προϋπολογισμού έτους 2024. Ανατρέχοντας στον αντίστοιχο ΚΑΕ διαπιστώσαμε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι το ποσό που είχαν εγγράψει στον ΚΑΕ 0856, προϋπολογισμού 2024 ήταν 160.000€ αλλά κατόπιν αναθεωρήσεων αφού απορροφήθηκε όλο το ποσό, η σχετική πίστωση που έχει δεσμευτεί αυξήθηκε στα 225.000,00€.

Από ότι διαπιστώνουμε για τους Διοικούντες, ο μισθός που λαμβάνουν δεν τους επαρκεί και χρειάζεται το Δημόσιο να τους πληρώνει ακόμα και την αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Όσο και εάν αναζητήσαμε στο διαδίκτυο παρόμοιες αποφάσεις, άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου, δεν κατέστη δυνατόν να τις βρούμε.

Στη Δ.ΥΠ.Α. η οποία χρηματοδοτείται από τις εισφορές των Δημοσίων υπαλλήλων (εισφορά αλληλεγγύης), που πληρώνεται από τους πολίτες με τις εισφορές τους και τους φόρους τους, η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος δεν σταματάει. Υπενθυμίζουμε τις απευθείας αναθέσεις για διαφημίσεις και επικοινωνία ετών 2020-2024 συνολικού ποσού 2.323.299,22€, τις απευθείας αναθέσεις 284.580,00€ για την διαφήμιση των σχολών Δ.ΥΠ.Α. για τις οποίες δεν έχουν απαντήσει τίποτα.

Αναρωτιόμαστε εάν έχουν αντιληφθεί τί ακριβώς περνάει ο άνεργος για να ζήσει με ένα επίδομα ανεργίας, ο συνταξιούχος που του αύξησαν εκατοντάδες φάρμακα και ο εργαζόμενος 4ωρης απασχόλησης με τον βασικό μισθό, αλλά και εάν σκέφτονται πώς περνάνε χιλιάδες άνεργοι χωρίς καν ένα επίδομα ανεργίας.

Αναρωτιόμαστε εάν καταλαβαίνουν τί ακριβώς περιγράφουν στα τηλεοπτικά κανάλια για το νέο επίδομα ανεργίας όταν διαχειρίζονται τις εισφορές των πολιτών με αυτόν τον τρόπο.

κουπόνια, φτώχεια και ζητιανιά για τους πολλούς

προκλητικές δαπάνες, αναθέσεις, διαφημίσεις και δεξιώσεις για τους λίγους της Διοίκησης Δ.ΥΠ.Α.»

Αυτό με τα πανάκριβα κινητά μάς έκανε μεγάλη εντύπωση και ανατρέξαμε στις σχετικές αποφάσεις.

Στις 20 Σεπτέμβρη, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Υποστήριξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε απόφαση για προμήθεια δύο κινητών, ενός για τον Β’ υποδιοικητή και ενός για την υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, «λόγω πρόκλησης ανεπανόρθωτων ζημιών στις προηγούμενες συσκευές».

 Την ίδια μέρα, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης, υπέγραψε την απόφαση για το μαγαζί από το οποίο θα αγοραστούν τα δύο πανάκριβα κινητά. Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα λιανεμπόριου ηλεκτρικών ειδών, πολυεθνικής ιδιοκτησίας.

 

Αυτή η ταχύτητα στη διεκπεραίωση μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δύο μεγαλοστελέχη της ΔΥΠΑ είχαν ήδη βρει τα κινητά που ήθελαν και η υπηρεσία απλά έκανε την τυπική διαδικασία, υπογράφοντας τη χαρτούρα για να τα πάρουν τζάμπα.

Αλήθεια, γιατί πρέπει να πληρώνει ο εργαζόμενος λαός τα σμάρτφον στελεχών μιας δημόσιας υπηρεσίας; Γιατί επιλέγονται πανάκριβα σμάρτφον και όχι κάποια πιο οικονομικά που κάνουν την ίδια δουλειά; Γιατί δεν αναφέρεται η μάρκα των συγκεκριμένων σμάρτφον;

Επειδή πρόκειται για πανάκριβες συσκευές, τιμής 1.550 ευρώ το καθένα, υποπτευόμαστε πως πρόκειται για συσκευές γνωστής αμερικάνικης μάρκας, που αποτελούν και ένα είδος φετίχ. Οπότε αναρωτιόμαστε: Τι ακριβώς ανεπανόρθωτες ζημιές έπαθαν τα προηγούμενα σμάρτφον της υποδιοικήτριας και του Β’ υποδιοικητή; Ηταν και αυτά της ίδιας (μη κατονομαζόμενης) εταιρίας;

Τι είδους σύμπτωση είν’ αυτή, να πάθουν «ανεπανόρθωτη ζημιά» ταυτόχρονα και τα δύο; Τους έπεσαν στη θάλασσα ταυτόχρονα; Τους έπεσαν από ψηλό όροφο ταυτόχρονα, τι ακριβώς συνέβη; Μήπως τα δύο μεγαλοστελέχη αποφάσισαν να πάρουν το επόμενο μοντέλο, όπως κάνουν όλοι οι φραγκάτοι που χρησιμοποιούν τα σμάρτφον της συγκεκριμένης φίρμας (είπαμε, είναι και φετίχ);

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος, το οποίο μάλιστα συγκεντρώνεται από χαράτσωμα των εργαζόμενων. Η απληστία τους δεν έχει όρια.

ΥΓ. Θα μας πείτε ότι η Κεφαλογιάννη αγόρασε «μπουχάρες» αξίας 18.000 ευρώ από τη Μοιραράκη, ενώ θα μπορούσε να αγοράσει μοκέτες από ένα μαγαζί ή χαλιά απ’ αυτά που πουλάνε οι συμπαθείς Τσιγγάνοι στις λαϊκές. Πρώτο, το γραφείο κοτζάμ Ολγας Κεφαλογιάννη, κόρης πρώην υπουργού και ανιψιάς των Βαρδινογιάννηδων δεν μπορεί να έχει χαλιά από τη λαϊκή, ούτε μοκέτες από μαγαζιά της σειράς. Το γραφείο της πρέπει να έχει χαλιά ακριβά, γιατί «η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο». Αν δεν βάλεις περσικό χοιροποίητο χαλί, πώς θα διαφημίσεις τις ομορφιές της Κέρκυρας και της Ρόδου;

Δεύτερο, δεν είναι δυνατόν κοτζάμ υπουργάρα να κατέβει στη λαϊκή και ν’ αρχίσει τα παζάρια με τον τσιγγάνο πωλητή χαλιών, όπως κάνουμε εμείς (- Ακριβό το ‘χεις, ρε φίλε. – Πόσα δίνεις, ρε άρχοντα; – Τα μισά, αλλιώς φεύγω. – Εντάξει, για σένα μόνο, επειδή είσαι άρχοντας ή αρχόντισσα, αναλόγως το φύλο του πελάτη. Ξέρετε πως γίνεται η δουλειά). Η υπουργάρα τηλεφωνεί κατευθείαν στη Μοιραράκη, που γνωρίζονται γιατί είναι και οι δύο celebrities. Αλλο, λοιπόν, μια celebrity υπουργός και άλλο ο κάθε τυχάρπαστος κομματικός παράγοντας. Ναι, αλλά και τα αριθμητικά μεγέθη είναι διαφορετικά, οπότε πού καταλήγουμε; Οποιος/α προλαβαίνει τρώει βουτώντας το χέρι στη μαρμίτα με το μέλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο