Το γήπεδο Μελισσανίδη και η ξεφτίλα της αστικής Δικαιοσύνης

 


Το γήπεδο Μελισσανίδη (κατ΄ευφημισμόν «Αγία Σοφία») στη Νέα Φιλαδέλφεια οδεύει προς το τελευταίο στάδιο της κατασκευής του, με λεφτά που πληρώνει πλέον η Περιφέρεια Αττικής (η οποία πληρώνει και την υπογειοποίηση τμήματος μιας οδικής αρτηρίας, για να εξυπηρετηθεί αποκλειστικά το ιδιωτικό γήπεδο, κανένας άλλος), όμως η αστική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να μην εκδικάζει την τελευταία εκκρεμούσα προσφυγή πολιτών κατά της νομιμότητας της διάτρητης και παντελώς παράνομης οικοδομικής άδειας με την οποία χτίζεται το γήπεδο!

Στις 13 Γενάρη, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέβαλε για πέμπτη συνεχή φορά την εκδίκαση της προσφυγής δύο πολιτών (η αναβολή δόθηκε για τις 9 Ιούνη του 2021), με το πρόσχημα ότι δεν κατέθεσαν φακέλους οι παρεμβαίνοντες Ερασιτεχνική ΑΕΚ και «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Μιλάμε για προσχηματική αναβολή, διότι η αγωγή των πολιτών στρέφεται κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Η πλευρά Μελισσανίδη (Ερασιτεχνική ΑΕΚ και «Δικέφαλος 1924» ΑΕ) άσκησαν παρέμβαση.

Εφόσον πέρασε τόσος καιρός και οι παρεμβαίνοντες δεν κατέθεσαν φακέλους (σκόπιμα, φυσικά, γιατί διαθέτουν τα πάντα, αφού η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ «τρέχει» το έργο από τότε που βρισκόταν στα σκαριά), η αστική Δικαιοσύνη, αν ήθελε να περισώσει κάτι από το κύρος της, όφειλε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης. Επέλεξε να πάει σε μια ακόμα αναβολή, επιβεβαιώνοντας ότι είναι Δικαιοσύνη στην υπηρεσία των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής και όχι στην υπηρεσία των πολιτών που αναζητούν το δίκιο.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια