Η κυβέρνηση Μητσοτάκη –αν δε θέλει τον πολιτικό κρατούμενο νεκρό- τον θέλει ανάπηρο!

 

Σαν τους βασανιστές της ΕΣΑ, που είχαν μαζί τους γιατρό για να παρακολουθεί τον βασανιζόμενο να μην πεθάνει, αφήνουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα –που αρνείται να πάρει ηλεκτρολύτες ή ζάχαρη και αλάτι- να φτάσει σε μόνιμη-μη αντιστρεπτή βλάβη κάποιου βασικού οργάνου.

Μόνο που αυτό το «παιχνίδι» μπορεί να φέρει ανά πάσα στιγμή το θάνατο του απεργού πείνας.

Αυτό τόνισαν χθές το μεσημέρι και κάποιοι από τους πανεπιστημιακούς που πήραν μέρος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το Omnia.tv με συντονιστή τον Αρη Χατζηστεφάνου. Μίλησαν ο Τάκης Πολίτης, αν. καθηγητής, κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Αννα Μπίμπου, καθηγήτρια, πρώην κοσμήτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ, ο Γιάννης Κουζής, καθηγητής, κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου και ο Νίκος Θεοτοκάς, καθηγητής, πρ. πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), πρ. πρόεδρος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, ο Βασίλης Παπαστεργίου, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αναφέρθηκε και πάλι στις νομικές πτυχές της υπόθεσης.

Παρά την ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία που ασκήθηκε από την κυβερνητική προπαγάνδα και τις απειλές από τους νεοναζιστές της ΧΑ, οι 68 πανεπιστημιακοί που υπέγραψαν αρχικά κείμενο ζητώντας –στο όνομα του αστικού κράτους δικαίου- να γίνει δεκτό το νόμιμο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχουν ήδη γίνει 100.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις υπέρ του απεργού πείνας σε διάφορες πόλεις της χώρας. Χθές, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας. Η παρέμβαση περιελάμβανε κρέμασμα γιγαντοπανό από το κτίριο επί της Ακαδημίας, συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του ΔΣΑ με πανό, κείμενα, τρικάκια, συνθήματα. Παράλληλα, μοιράστηκαν κείμενα σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, σε εργαζόμενους και δικηγόρους που βρίσκονταν εκεί. Οσοι-ες συμμετείχαν στην παρέμβαση αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα επί της οδού Ακαδημίας. Μετά το τέλος της παρέμβασης, αστυνομικοίι της ομάδας Δέλτα προχώρησαν σε εξακριβώσεις στοιχείων και τέσσερις προσαγωγές από τη γύρω περιοχή.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια