ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Συνάδελφε - Συναδέλφισσα

Ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μια κλιμακούμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου και μια συνεχή υποχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέσα από σειρά παραχωρήσεων. Ο,τι κατακτήσεις διατηρήθηκαν οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επαγρύπνηση, ετοιμότητα και στην πάλη του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ. Αν το ΠΑΜΕ δεν έμπαινε μπροστά, σήμερα η κατάσταση θα ήταν τραγική για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Σήμερα, μπροστά στην κρίση, η επιθετικότητα του κεφαλαίου παίρνει τεράστιες διαστάσεις και ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου θα ισχυροποιείται η τάση μαζικής εξαθλίωσης πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών από τη μια μεριά και η συσσώρευση πλούτου από την άλλη.

Οι αγώνες αυτής της περιόδου πρέπει να έχουν ως κύριο περιεχόμενο και σκοπό την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης και την προετοιμασία της για αποφασιστικούς αγώνες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ύπαρξη του ΠΑΜΕ είναι ό,τι πιο πολύτιμο και ελπιδοφόρο για το παρόν και μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των τελευταίων χρόνων. Με τις αποφασιστικές του παρεμβάσεις, τις θέσεις και την προοπτική που έχει χαράξει αποτελεί τη μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει το κίνημα από το βάλτο της ταξικής συνεργασίας, τον κατακερματισμό, την ηττοπάθεια και την αδράνεια.

Για όλα αυτά τα ζητήματα καθώς και για την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και συντονισμού των αγώνων που έρχονται, σε καλούμε να συζητήσουμε την Τετάρτη 30 Ιούνη και ώρα 7:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.