Παρασιτισμός

Διάφοροι «πρώην» (πρωθυπουργοί, υπουργοί, αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων κ.ά.) δικαιούνται ορισμένο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο. Ενας απ’ αυτούς τους πρώην είναι και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος –όπως πληροφορούμαστε από την υπ’ αριθμ. 7582/5102/31.5.2010 (ΦΕΚ 203 ΤΥΕΘ) απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων– υπέβαλε πρόταση και διορίστηκε σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του ο Αδάμος Ζαχαριάδης του Κώστα.

Την περίοδο εκείνη ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε επιστρέψει στη δικηγορία. Και σήμερα έχει τοποθετηθεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δηλαδή, ο ελληνικός λαός πληρώνει υπάλληλο που υπηρετεί στο γραφείο του προέδρου μιας καπιταλιστικής επιχείρησης, επειδή αυτός έτυχε κάποτε να διατελέσει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος. Επαναλαμβάνουμε: ο κ. Κωνσταντόπουλος υπέβαλε πρόταση για το διορισμό του υπαλλήλου, δεν του τον διόρισε αυτοδικαίως η Βουλή.

ΥΓ: Επειδή ο Ν. Κωνσταντόπουλος αυτοπροβαλλόταν (με τη βοήθεια και αρκετών «παπαγάλων») ως αγλάισμα πολιτικής ηθικής και εντιμότητας, αναρωτιόμαστε αν ισχύει και γι’ αυτόν η Βουλγαράκειος ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.