Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα


Μας προέκυψε σήμερα και αρχηγός πολιτικού κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος και σύμφωνα με την αρχηγό του φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.

Σε εποχές πολιτικής κρίσης έχουν πιθανότητες να σταθούν νέα κόμματα που έχουν φρέσκιες ιδέες και ένα καινοτόμο λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τι πολιτικό λόγο αρθρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη; Πέρα απ’ τις κοινοτυπίες που είπε -οι βασικές αρχές του κόμματος της είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.- όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε ξανακούσει από τον Στέφανο Μάνο τότε που ίδρυε το αλήστου μνήμης κόμμα του «Ταύροι». Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πραγματικό αναρωτιόμαστε αν την ομιλία της την έγραψε ο ανεξάρτητος σήμερα ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης που τώρα στελεχώνει το κόμμα της και ήταν ο ίδιος που έγραψε και την ιδρυτική διακήρυξη των «Ταύρων».

Η πλάκα είναι ότι δεν αποκλείετε να επιβεβαιωθούν οι φήμες που μιλούν ότι την Μπακογιάννη θα την δούμε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση Παπανδρέου και μάλιστα να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών!!!
Οσοι επικαλούνται ένα τέτοιο ενδεχόμενο το βασίζουν ότι το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του θέλει πλατιές συμμαχίες των αστικών δυνάμεων και ότι η Ντόρα έχει δώσει … δείγματα γραφής. (ψήφισε το Μνημόνιο)

Παραλειπόμενο: Γιατί ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την νεόκοπη αρχηγό κόμματος στην εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου όταν πριν από μήνες άφηνε σαφής υπαινιγμούς ότι ο άντρας της, Ισίδωρος Κούβελος, πλούτισε, εκμεταλλευόμενος την θέση που είχε η γυναίκα του σε κυβερνητικές καρέκλες της Ν.Δ;
Οπως και να το κάνουμε είναι προκλητικό να διαβάζεις ότι κάποιος που δήλωνε εισόδημα 1346 ευρώ το 2002 έφτασε στο 1.143.860 το 2006 ενώ το 2008 παρουσιάζει εισοδήματα ύψους 990.583 ευρώ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.