Πολλά λεφτά

Στις σημερινές φυλλάδες διαβάζουμε δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επικαλείται ότι: «δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα με τα επιδιωκόμενα».

Μόλις χτες όμως ο Γ. Πρετεντέρης ένας σταμπαρισμένος φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος θέλοντας να κρατήσει ψήγματα αξιοπιστίας έγραφε στα «Νέα» αυτό που ξέρουμε όλοι: «Όπως κι αν το μετρήσει κάνεις µε τους στόχους του Μνηµονίου, µε το υψηλότερο σηµείο εκκίνησης για το 2009 που θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα αλλά και µε την υστέρηση του 2010, η κυβέρνηση χρειάζεται να µμαζέψει και άλλα λεφτά. Πολλά λεφτά.

Υπάρχει περίπτωση αυτά τα νέα εισπρακτικά µμέτρα να µην πλήττουν τους μισθούς και τα εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Ούτε µια στο δισεκατομμύριο!

Εκτός κι αν η κυβέρνηση ανακάλυψε ένα νέο είδος εισπρακτικών μέτρων, τα οποία θα εισπράττονται χωρίς κάποιοι να τα πληρώνουν. Αν συμβαίνει αυτό, τότε είναι προφανές ότι θα συναγωνιστεί την "εξαφάνιση του ελλείμματος σε δεκαοκτώ µήνες" της Ν.∆. για το επόµενο Νοµπέλ Οικονοµίας.

Επειδή όμως δεν τους κόβω στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης για τόσο τσαχπίνηδες, είµαι βέβαιος ότι τελικώς (µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο) θα πληρώσουν οι ίδιοι».

Ποιον να πιστέψει κανείς; Μα φυσικά τον Πρετεντέρη. Φερέφωνο της κυβέρνησης είναι απλώς αλλά δεν έχει και κανένα άγχος σαν τον πολιτικάντη Παπακωνσταντίνου για το τι θα συμβεί στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.