Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Ιρλανδία


Για "προδοσία" κάνει λόγο το Sinn Fein στην Ιρλανδία, και καλεί τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να διώξει την κυβένρηση και το ΔΝΤ. Βέβαια, πολλοί "προδότες" έχουν μαζευτεί τη σήμερον ημέρα, και μάλλον "κάτι δε πάει καλά", μιας και δεν πρόκειται ακριβώς περί προδοσίας:

Οι κυβερνήσεις ουδέποτε ήταν με το μέρος του λαού, προκειμένου μετά να τον προδώσουν. Οι κυβερνήσεις πάντοτε με τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους ήταν, και αυτούς εξακολουθούν να υποστηρίζουν.

Αυτοί που όντως "πρόδωσαν", με ευθύνη βέβαια και της άρχουσας τάξης και των ιδεολογικών μηχανισμών της, τους αγώνες του παρελθόντος ήταν...οι εργάτες, που επί χρόνια έχουν σταματήσει να αγωνίζονται σοβαρά εναντίον της εκμετάλλευσης τους, της ολιγαρχικής εξουσίας επί της παραγωγής από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, που, ειδικά μετά την πτώση της πρώην ΕΣΣΔ, την ιδεολογική κατάρρευση του κομμουνιστικού οράματος, την ενσωμάτωση στην παγκόσμια αγορά διεσεκατομμύρια κινέζων εργατών, τη μεταφορά τεράστιων κεφαλαίων προς τα εκεί, τη συνεπακόλουθη άνοδο του τραπεζικού δανεισμού στη δύση ως υποκατάστο του μεταναστευμένου κεφαλαίου, έχουν πλέον "ξεφύγει" και είναι "εκτός ελέγχου".

Και τώρα που τα δάνεια που τόσο καιρό επέτρεπαν στην "αγορά" να "κινείται" ΔΕ μπορούν πλέον να αποπληρωθούν, η άρχουσα τάξη το έχει γυρίσει στο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ - απλά το ονομάζει "πακέτο διάσωσης", που ως ονομασία είναι ομολογουμένως πολύ πιο "σικ".

Και επειδή δε θέλουν να χρεωκοπήσουν, θα χρεωκοπήσουν εμάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.