Ζητούμενο

«Ρεπορτάζ του Paul Ronzheimer με τίτλο "Καταρρέει η Ελλάδα λόγω της κρίσης;" και υπότιτλο "Μυστική υπηρεσία φοβάται για εξέγερση και βία", δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild Zeitung.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, "στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα διαδηλώσεων και μαζί του επιστρέφει ο φόβος για νέες αναταραχές", ενώ η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA προειδοποιεί σε έκθεσή της για ανεξέλεγκτη κατάσταση στη χρεοκοπημένη χώρα.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι θα υπάρξουν σταδιακά σοβαρές ταραχές, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για πραξικόπημα. Συμπερασματικά η έκθεση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας καταλήγει στο ότι το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και η απελπιστική κατάσταση της χώρας οδηγούν σε κλιμάκωση της κρίσης και η Αθήνα δε θα τα καταφέρει να ελέγξει τη χώρα, με αποτέλεσμα να βλέπει εξέγερση και βία που θα μεγαλώσουν τους επόμενους μήνες».

Αίσθηση επίσης προκαλούν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου που σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «La Stampa» λέει ότι: «Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα».

Και εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο για όσους επαναστάτες-κομμουνιστές. Να μην φοβηθούν το όποιο αυθόρμητο ξέσπασμα, υπάρξει. Να μην ψάξουν να βρουν «υποκινητές», «καθοδηγητές», «μυστικές υπηρεσίες». Να μην αρχίσουν με δυο λόγια την προβοκατορολογία, κάτι που δυστυχώς είδαμε τον Δεκέμβρη του 2008. Το αντίθετο. Να συμμετέχουν σ’ αυτό, να προσπαθήσουν να μπολιάσουν το αυθόρμητο με το συνειδητό, να το στρέψουν σε τέτοιες μορφές πάλης που δεν θα έχουν τις μορφές εκτόνωσης, αλλά θα αμφισβητούν το ίδιο το αστικό σύστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.