Mήπως;

Mήπως πρώτοι και καλύτεροι εκείνοι που θα έπρεπε να αλλάξουν δουλειά είναι οι πολιτικοί και δη όσοι το παίζουν πολιτικοί όταν στην πραγματικότητα δεν είναι παρά «μεσάζοντες» για την προώθηση συμφερόντων μεγαλοεπιεχειρηματικών συντεχνιών.

Σε μια πλήρως «απελευθερωμένη» οικονομία όπως αυτή που οραματίζονται και μας επιβάλλουν με ένα όσο το δυνατόν μικρό κράτος, τι χρειάζονται τόσοι φόροι στο πόπολο. Μέχρι σήμερα η κοινωνία φόρους προκειμένου το κράτος να μπορεί να υλοποιεί κεντρικά την κοινωνική του πολιτική η οποία οφείλει να επιστρέφει στους πολίτες. Τώρα αν το κράτος ή στην πραγματικότητα όσοι πήραν το τιμόνι απέτυχαν ή δεν ήθελαν να εκλπληρώσουν την αποστολή αυτή είναι άλλη συζήτηση. Αλλά από τη στιγμή που τα πεδία της κοινωνικής πολιτικής καθώς και τα στρατηγικής σημασίας πεδία της οικονομίας παραδίδονται στην ελεύθερη αγορά εμείς γιατί να πληρώνουμε τόσους φόρους; Για να συντηρούμε βουλευτές που μας έχουν ξεπουλήσει; Κια για να έχει λαμβάνειν η τρόικα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.