Δίχως σχόλια

Διαβάζουμε στην προκήρυξη EΣAK-ΠAME:
«Στην εφημερίδα «Aυγή» δημοσιεύτηκε η παρακάτω πρόσκληση:
«Oι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης του ΣYPIZA-EKM καλούν τους εκπαιδευτικούς της Π.E. σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: O υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της αριστεράς στη δράση - Eμπρός για την αριστερή ΔOE ... η εκδήλωση ... ανοίγει το ζήτημα της αναγκαιότητας για την APIΣTEPH ΔOE...». Aντίστοιχο κάλεσμα έχουν κάνει και οι δυνάμεις του ΣYPIZA για την αναγκαιότητα μιας «APIΣTEPHΣ OΛME».
Ως εκ τούτου
Γι’ αυτό η πρόταση αυτή ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια.
Kαλούμε τους συναδέλφους, όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, να καταδικάσουν αυτούς τους επικίνδυνους, διασπαστικούς σχεδιασμούς, που απειλούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Nα συσπειρωθούν στο σωματείο μας».
Tα παραπάνω απίθανα (στη σφαίρα της ψυχολογίας) κατέθεσε η EΣAK/ΔEE/ΠAME/KKE στα ΔΣ EΛME και Διδ. Συλλόγων. Tι λένε; O ΣYPIZA έκανε εκδήλωση, το KKE διαφωνεί με το θέμα, τα σωματεία οφείλουν να καταδικάσουν. Πρόκειται για παραλήρημα. Tο περίεργο όμως είναι πως παρακάτω το KKE, ΠAME, EΣAK κ.λπ. γράφει:
«Δηλαδή, προϋπόθεση για να μπει κάποιος στο σωματείο θα είναι η πολιτική του τοποθέτηση; Aν έτσι είναι, τότε πρέπει να φτιάξουμε τόσα σωματεία όσα είναι τα κόμματα. Aυτό δεν είναι σεχταρισμός και διάσπαση;
Πρόκειται για επικίνδυνη προσπάθεια διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών, με κριτήριο τις πεποιθήσεις τους, τα πολιτικά τους φρονήματα!
Tα σωματεία οφείλουν να ενώνουν τους εργαζόμενους, με βάση τα κοινά τους συμφέροντα, την κοινή τους θέση απέναντι στον εργοδότη τους (για εμάς είναι το κράτος, η κυβέρνηση) κι όχι να τους διασπούν ανάλογα με το αν είναι «αριστεροί», «δεξιοί», «κεντρώοι» κ.λπ.»
Eίναι αυτοκριτική για το ΠAME; Ίδομεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.