Οι Κύπριοι δεν είναι Ισλανδοί και ο Αναστασιάδης δεν είναι Γκρίμσον.


Κύπρος και Ισλανδία εμφανίζουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι δύο νησιωτικές χώρες με μικρό πληθυσμό που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα που έσκασε. Μάλιστα η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Δεν ζει μόνο από την αλιεία, αλλά διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές και ειδικά τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου που μπορούν να την κάνουν πλούσια. Εξάλλου η θέση της στη Μεσόγειο την κάνει κέντρο μεγάλης στρατηγικής σημασίας.
 
Δυστυχώς όμως, η Κύπρος δεν έχει για πρόεδρο έναν Γκρίμσον που πήγε στο λαό για να....
αποφασίσει ο ίδιος με δημοψήφισμα. Ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε να σκάσουν οι τράπεζες και να πάνε οι τραπεζίτες φυλακή. Χθες, σε μια πανεπιστημιακή δημοσκόπηση που έγινε στην Κύπρο, το 70% των Κυπρίων είπε πως δεν θέλει να «κουρευτούν» οι καταθέσεις. Δυστυχώς όμως, οι Κύπριοι πολιτικοί έχουν μέσα τους το ίδιο DNA με εκείνο των Ελλήνων. Κοιτάζουν να βγουν τα νούμερα σήμερα και δεν βλέπουν τι έρχεται μετά ή το κρύβουν από το λαό.
Α, να μην ξεχάσουμε κάτι σημαντικό. Ενώ η Ισλανδία έχει δικό της νόμισμα, η Κύπρος είναι στο ευρώ και στην ίδια τη χθεσινή δημοσκόπηση οι Κύπριοι κατά 68% είπαν ότι δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ. Δεν θέλουν να χάσουν το «πολύτιμο» αυτό νόμισμα. Είπατε τίποτα;
Καλώς όρισες και στην Κύπρο Γερμανία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.