Ο οδοστρωτήρας της Νότιας Ευρώπης έβαλε μπρος


Η γερμανική κυριαρχία έχει φορέσει τη στολή της και  είναι αντιμέτωπη με λαούς και χώρες, φανερά. Γνωρίζει πλέον ότι έχει καταστεί ανεπιθύμητη… Η μάχη φαίνεται να είναι άνιση αφού με την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και τρία χρόνια κερδίζει διαρκώς από την οικονομική κρίση, γι’ αυτό άλλωστε και τη δημιουργεί …Ο στόχος της είναι να σαρώνει κεκτημένα δεκαετιών να αφήνει τον μισό πληθυσμό ενός κοινωνικού συνόλου άνεργο, ανήμπορο και εξαθλιωμένο.

Με τη λογική αυτή προχώρησε σε ένα ακόμη επίτευγμα της. Αυτό της Κύπρου… Παράλληλα μάλιστα σχεδίασε και το σπάσιμο του ταμπού των ασφαλών καταθέσεων και τώρα αρχίσουν να μιλούν  για «φορολόγηση» καταθέσεων και στην Ισπανία. Την ίδια στιγμή έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ιταλία και τονίζουν το πόσο «επικίνδυνη» είναι η ακυβερνησία στη γειτονική χώρα.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η επανατοποθέτηση μετά  από… την προσωρινή αναδίπλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γιέρουν Ντάισελμπλουμ για επιβάρυνση των καταθετών σε περίπτωση διάσωσης τραπεζών σε χώρα της ευρωζώνης. Τα λεγόμενα του Nταϊσελμπλουμ και της εκπροσώπου του Μ. Μπαρνιέ, απλά επιβεβαιώνουν το τι έρχεται.

Για το θέμα αυτό άλλωστε έκανε ακόμη και  ανακοίνωσή η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας η οποία τονίζει ότι "Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες καταθέσεις από τους Γερμανούς στις τράπεζες και αυτό είναι αντιπαραγωγικό και πρέπει να διορθωθεί"!

Και φυσικά τώρα που έπεσαν οι μάσκες   δεν  πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Θα πάρουν ό,τι νόμιζες ως τώρα δικό σου. Το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματα, το μέλλον, το σπίτι σου, τη ζωή σου την ίδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.