ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Μια ολόκληρη βδομάδα, από τις 8 του Ιούλη, το κράτος-φονιάς του Ισραήλ βομβαρδίζει από αέρα, με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές και ρίψεις τόνων βομβών, κατοικημένες περιοχές στην Λωρίδα της Γάζας.
Σε αυτήν την πολύπαθη λωρίδα γης των 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων (περίπου όσο η Νάξος) με το 1.500.000 αποκλεισμένων Παλαιστινίων ο νέος φόρος αίματος είναι βαρύς. Μέσα από τα ισοπεδωμένα κτίρια από τις βόμβες της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι συλλέγουν κατά εκατοντάδες τα κατακρεουργημένα νεκρά κορμιά των παιδιών τους, των άντρων, των γυναικών, των παππούδων τους. Μεγάλος και ο αριθμός των τραυματιών και των ακρωτηριασμένων. Και ο αριθμός των νεκρών θα αυξάνεται αφού η νοσοκομειακή υποδομή στη Γάζα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ότι έχει απομείνει αποτελεί στόχο του Ισραηλινού στρατού.
Η κυβέρνηση του φασίστα-δολοφόνου Νετανιάχου με διάφορα προσχήματα εξαπέλυσε την εγκληματική ισραηλινή επιχείρηση “προστατευτική αιχμή” σε μια περίοδο που στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής το θερμόμετρο των πολεμικών αναμετρήσεων χτυπάει κόκκινο.
Τα εγκλήματα του Ισραήλ, αυτού του μαντρόσκυλου των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ στην περιοχή, η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, οι εξελίξεις με το σουνίτικο ισλαμικό «χαλιφάτο Λεβάντε και Ιράκ» και το ενδεχόμενο διαμελισμού του Ιράκ, τα ανοίγματα της Δύσης στο Ιράν, οι αδυναμίες και τα όρια της Τουρκίας έχουν περιπλέξει το κουβάρι και προαναγγέλλουν νέα δράματα για τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο. Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στην λωρίδα της Γάζας χαίρουν της στήριξης των αμερικάνων ιμπεριαλιστών με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ να υπογραμμίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ενώ η ΕΕ αρνείται να καταγγείλει και καλύπτει την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ βάζοντας σε ίση μοίρα τον θύτη με το θύμα…
Το σκηνικό της όξυνσης της έντασης και της οσμής πολέμου που έχουν απλώσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και πρώτα απ’ όλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από την Λιβύη και την Αίγυπτο ως την Συρία έχει στηθεί και στο κέντρο της Ευρώπης, όπως βλέπουμε με τις σοβαρότατες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή -σαν αποτέλεσμα των αντιθέσεων τους- οι ιμπεριαλιστές δεν διστάζουν, στον καρκίνο της αμερικάνικης βάσης της Σούδας, να προσθέσουν και τα χημικά δηλητήρια της πολεμικής τους βιομηχανίας και να μετατρέψουν τη Μεσόγειο, μερικά μίλια από τις ακτές μας, σε χαβούζα για την υδρόλυση δηλητηρίων.
Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανελέητη λεηλασία που ζει ήδη ο κόσμος της δουλειάς παντού στον κόσμο και στη χώρα μας, την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ηχούν πιο απειλητικά στα αυτιά των λαών τα τύμπανα του πόλεμου
Η κυβέρνηση της χώρας μας αφού έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα δικαιώματα του λαού μας θυσία στην ιμπεριαλιστική τρόικα και σε μια χούφτα πλουτοκράτες, υπηρετώντας πιστά τα μεγάλα αφεντικά ΗΠΑ-ΕΕ δίνει γη και ύδωρ και στα βρώμικα πολεμικά σχέδια τους και τις επεμβάσεις τους: Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει στήσει άξονα συμμαχίας με το κράτος-φονιά του Ισραήλ, κάνοντας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μαζί του, έχει δώσει στήριξη στην συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αναγνωρίζει την απαρτιζόμενη και από φασίστες κυβέρνηση του Κίεβου και αποδέχεται τη ρίψη των χημικών δηλητηρίων νότια της Κρήτης.
Ο λαός μας είναι ανάγκη να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική της στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του και ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής.
Όσα συμβαίνουν και τα χειρότερα που έρχονται υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη να γίνουν βήματα στην συγκρότηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος του λαού, που είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο.
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, στις απαιτήσεις και τις οδηγίες των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, ενάντια στην παρουσία τους. Για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική σφαγή των λαών και στα ακόμα πιο πολεμοχαρή σχέδιά, που έχουν για τους λαούς της περιοχής και του κόσμου. Προβάλλοντας πλατιά, πως «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες»!
Τούτες τις ώρες αποτελεί στοιχειώδες καθήκον του δημοκρατικού κόσμου, των αγωνιστών, να διαδηλώσουν με όποιο τρόπο μπορούν την αντίθεσή τους στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης για :
• Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη
• Να αρθεί ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Γάζας
• Να σταματήσουν οι ισραηλινοί εποικισμοί και να αποσυρθούν όσοι έχουν γίνει στα παλαιστινιακά εδάφη
• Να απελευθερωθούν οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι
• Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλεί όλα τα σχήματα της, όλες τις δυνάμεις της, σε όλη την Ελλάδα να δραστηριοποιηθούν για να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό το αποτροπιαστικό έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Καλεί όλες μαζικές εργατικές και λαϊκές οργανώσεις, όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, να ενεργοποιηθούν για την πραγματοποίηση μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων με αίτημα να σταματήσει αμέσως η αιματοχυσία του Παλαιστινιακού λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.