ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Κάτω ο κυβερνητική τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

Με μια συγχρονισμένη κίνηση η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και η κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν στο γύψο την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».
Μετά την δικαστική απόφαση που έβγαλε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία και καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ,παρά την δικαστική απόφαση, δεν σταμάτησαν την απεργία τους, με απόφαση που υπέγραψε, επειγόντως, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, η κυβέρνηση κήρυξε «σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ, και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ», την «επίταξη των υπηρεσιών του συνόλου των εργαζομένων» και «την επίταξη του συνόλου των γραφείων, εγκαταστάσεων, μονάδων παραγωγής, υλικού και λοιπών εν γένει ακινήτων και κινητών, που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία του δυναμικού παραγωγής, μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ, και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και κάθε άλλης συναφούς με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας διαδικασίας».
Με δυο λόγια η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έθεσε σε καθεστώς κατάστασης πολιορκίας τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών της ΔΕΗ, με στόχο να καταστείλει τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις στο ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ».
Κλιμακώνοντας, με μεθόδους εκφασισμένης κρατικής πολιτικής, την πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων λεηλασίας του λαού και του ξεπουλήματος της χώρας στέλνει ατομικά φύλλα πορείας, απειλεί με απολύσεις και προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται, να καταναγκάσει το λαό να είναι κρατούμενος στην φυλακή των μνημονίων. Και όλα αυτά με μια κυβερνητική προπαγάνδα, που προκλητικά και θρασύτατα αντιστρέφει την πραγματικότητα, εμφανίζοντας την παράδοση του πλούτου της χώρας(όπως είναι το ενεργειακό φιλέτο της «μικρής ΔΕΗ») στα ξένα κοράκια της τρόικας και στους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες σαν «διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος» και τον εργατικό αγώνα να μην εκποιηθεί ο εθνικός πλούτος και γίνει μέσο για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ελληνικού λαού από τα μεγαλοκεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, σαν «διατάραξη της ομαλής λειτουργίας και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας»!
Η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι μέρος της πάλης του λαού ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ πολιτική που τον κατασπαράσσει οικονομικά, που του εκποιεί τον τόπο και σφίγγει τα δεσμά της ξένης εξάρτησης.
Ο ελληνικός λαός καταγγέλλει την επιστράτευση και στέκεται αλληλέγγυος στο αγώνα των απεργών της ΔΕΗ.
Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!
• Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας που επιδιώκει να τα καταπνίξει και να τα εξαφανίσει.
• Παλλαϊκή αγωνιστική στήριξη στους απεργούς της ΔΕΗ!
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση!
• Κάτω η πολιτική της ερήμωσης, της διάλυσης και του ξεπουλήματος των παραγωγικών υποδομών και του πλούτου της χώρας, της λεηλασίας του ελληνικού λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.