Και τώρα ο βασιλιάς της Ολλανδίας θα αισθάνεται ασφαλής στην παραλία μας…


Ο Ολλανδός βασιλιάς χτίζει βίλα στο Κρανίδι με «συνεταίρο» την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τις αποφάσεις της άναψε το «πράσινο φως» για να «αποκτήσει» εκτός από ένα «βασιλικό εξοχικό» επί ελληνικού εδάφους και μια ιδιωτική παραλία…

Πριν από λίγες ημέρες, την παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι Ερμιονίδας, προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού Βασιλιά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατήγγειλαν με ερώτησή τους στη Βουλή, 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της κυβέρνησης  καταστρατηγεί το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην ελεύθερη  πρόσβαση στις ακτές και στη θάλασσα της χώρας τους και ο δημόσιος χώρος της παραλίας μετατρέπεται σε ιδιωτικός πριν την αποσκοπούμενη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις παραλίες, που τις παραδίδει για αποκλειστική χρήση σε ιδιώτες «επενδυτές», πρόδηλα καταπατώντας τη σχετική συνταγματική επιταγή.

Η απάντηση Κικίλια

Στο απαντητικό έγγραφό του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνει ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, «εγκρίθηκε, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή «Δορούφι» της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακινήτου αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης σε αυτά. Ο Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ εκδόθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 51 του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης- Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.