Κάλεσμα αγώνα από την Πρωτοβουλία Χαλκίδας "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ν/Σ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Βασικός στόχος του νομοσχέδιου: Ο καθένας είναι «υπεύθυνος για την ασφάλισή του»,  οι νέοι κυρίως εργαζόμενοι για τους οποίους η ελαστική, μαύρη εργασία και η ανεργία είναι πλέον κανόνας, στην ουσία πρέπει να ξεχάσουν το μακρινό «όνειρο» της σύνταξης ή να «επιλέξουν» τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το ν/σ είναι καταστροφικά για τους επιμέρους κλάδους (αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) και για το σύνολο της κοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν εισφορές ίσες με το 38.5% του εισοδήματός τους, ενώ οι εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ τριπλασιάζονται! Για τις ήδη κουτσουρεμένες κύριες και επικουρικές συντάξεις προβλέπεται μείωση από 15% έως 30%, ενώ δε γλιτώνουν και η 13η και 14η σύνταξη των ήδη συνταξιούχων και οι συντάξεις και τα εφάπαξ του Δημοσίου. Τα χρόνια συνταξιοδότησης αυξάνονται καθώς καταργούνται οι ευνοϊκές και ειδικές διατάξεις των ταμείων.
Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φραγμό στη λαίλαπα αυτή είναι το αγροτικό κίνημα που αναπτύσσεται πανελλαδικά και το εργατικό κίνημα το οποίο μετά από την μεγαλειώδη κινητοποίησή του στις 4/2, δείχνει να έχει διάθεση κλιμάκωσης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, ο οποίος πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Σε αντίθεση με αυτό το κλίμα αγωνιστικής κινητοποίησης οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να παίξουν ανασταλτικό και διασπαστικό ρόλο χωρίς να ακούνε τη φωνή των εργαζομένων που ζητά εδώ και τώρα να ανατραπεί η συγκεκριμένη πολιτική.
Ως πρωτοβουλία δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, καταγγέλλουμε όμως δημόσια την καταστροφική και ύπουλη προσπάθεια διείσδυσης των φασιστών στο αγροτικό κίνημα και όχι μόνο. Καλούμε την κοινωνία του νομού μας να βάλει πλάτη σε αυτό τον αγώνα, γιατί η ανατροπή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αφορά το μέλλον όλων μας! Ασκούμε κριτική στη στάση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που δεν στηρίζει τη δημιουργία γεγονότων στην πόλη της Χαλκίδας (βλ. στάση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και το καλούμε να δράσει ενωτικά και να πρωτοστατήσει στην κλιμάκωση των αγώνων των  εργαζομένων. Καλούμε επίσης το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων της πόλης να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των αγροτών συμμετέχοντας στα μπλόκα και στις πορείες τους.
  • Ανατροπή του αντιασφαλιστικού Ν/Σ!
  • Δημόσια ασφάλιση, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους!
  • Καμία θυσία κοινωνικών αναγκών με τη δικαιολογία της παραμονής σε Ευρώ-ΕΕ!
  • Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε κοινωνικό μεσαίωνα!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»
Κάθε Δευτέρα, Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 7.30μ.μ.

Test_2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.