ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρει: 
«Μετά την αποτυχία της να σύρει τους αγρότες σε ένα διάλογο - παρωδία στη Βουλή, τώρα η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο των απειλών και της εφαρμογής του δόγματος "Νόμος και Τάξη", όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση, δυναμώνοντας τον αγώνα και την αλληλεγγύη και ακυρώνοντας κάθε σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων».

​Λίγη ώρα πριν, η κυβέρνηση αποκάλυψε
​τ​
ο αντιλαϊκό
​της ​
πρόσωπο το οποίο επιμελώς προσπαθούσε να κρύψει το προηγούμενο διάστημα. Μπροστά στην πανελλαδική κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη με τρακτέρ, την απήχηση που έχει ο αγώνας τους στα λαϊκά στρώματα αλλά και από το γεγονός ότι δεν πέφτουν στην παγίδα του «διαλόγου», επισείει πλέον απειλές για ανοικτή καταστολή και συνεχίζει να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα τηρηθεί η νομιμότητα ενώ απειλώντας ανοικτά τους αγρότες ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πεί ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται εδώ για να αλλάζει τους νόμους.
Συνεχίζοντας τον κατήφορο επανέλαβε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποστήριξαν για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ότι είναι υποκινούμενες
«Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να απομονώσει εκείνους που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους» ανέφερε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη.
Επιχείρησε να στρέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στους αγρότες υποστηρίζοντας ότι με τα αιτήματα τους θα πρέπει «να μην αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας και τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις».
Είπε ακόμη ότι «η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι» ο οποίος όμως «δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση» δείχνοντας ότι ο διάλογος που επιδιώκει να σύρει τους αγρότες είναι διάλογος – απάτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.