Η αγροτιά δεν σκύβει το κεφάλι !

Καθώς η αγροτιά βρίσκεται για τέταρτη εβδομάδα στους δρόμους αντιμετωπίζοντας την κυβερνητική αναλ­γησία και τις κάθε λογής φασιστικές προκ­λήσεις από τους ακροδεξιούς τραμπούκους, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Η συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, μπροστά στην α­πο­­φασιστική αγωνιστική στάση των αγροτών, επικαλείται τώρα τον δήθεν «διάλογο». Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το τέχνασμα της πρόσκλησης σε διάλογο σε μια προσπάθεια να σπάσει το μέτωπο των αγροτών και να αποδυναμώσει τα μπλόκα τους, ενόψει της κινητοποίησης τους στην Αθήνα και επιμένοντας στην αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ.
Μία πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η υποτακτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.     Πρόκειται για το γνωστό σκηνικό στο οποίο από τη μία πλευρά στέκεται ένας πάνοπλος μηχανισμός Ευρωπαίων ηγετών, Επιτρόπων, πρωθυπουργών, υπουργών, οικονομικών επιτελείων, «στημένων» συνεντεύξεων και αναλύσεων των ΜΜΕ, δυνάμεων καταστολής, κλπ., απέναντι σε μία διαλυμένη φτωχομεσαία αγροτιά που ζητά να ζήσει στο χωράφι της, το οποίο της αποστερεί η αδιαλλαξία της ΕΕ, η ταξικότητα της ΚΑΠ, η σκληρότητα του φορολογικού και η βαρβαρότητα του ασφαλιστικού. Σε τι μπορεί να βοηθήσει ο «διάλογος», πέρα από την αξιοποίησή του από τη Δεξιά που προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ είναι γνωστή η αντιαγροτική της πολιτική, στην κατεύθυνση της υποταγής της στην ΕΕ; Τι μπορεί λοιπόν να αποδώσει ένας τέτοιος «διάλογος», πέρα από κάποια ψίχουλα υποταγής;     Αυτή η πολιτική απέναντι στα προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται για χρόνια τώρα και με κάθε κυβέρνηση. Τώρα εντείνεται με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου και την άδικη φορολογία και την απαράδεκτη ασφαλιστική επιβάρυνση που καταστρέφει τα φτωχότερα στρώματα της αγροτιάς. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο (επιστροφές φόρου πετρελαίου και επιστροφές ΦΠΑ), που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Ταυτόχρονα, και παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις της, έδωσε το «πράσινο φως» να μπει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών που χρωστάνε στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και να γίνονται παρακρατήσεις από τα κονδύλια των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Η πρόταση του Τσίπρα για διάλογο είναι μία απάτη! Η κρατική καταστολή και οι επιθέσεις των ΜΑΤ πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.     Η κυβέρνηση παραβλέπει σκόπιμα το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, (γύρω στο 4-5% ετησίως), αλλά και το έλλειμμα (1,9 δις €) στο Αγροτικό Εμπορικό Ισοζύγιο, για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που θα μπορούσαν να παραχθούν στη χώρα μας. Παραβλέπει ακόμα τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης του 70% της υποθηκευμένης αγροτικής γης, από τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας.     Η ΕΕ στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί μια για πάντα από τους ώμους της το επικίνδυνο «βαρίδι» που λέγεται φτωχομεσαία αγροτιά, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της Ευρωπαϊκής Γεωργίας στην αντιπαράθεσή της με τα άλλα ισχυρά κράτη, βάζει τώρα σε εφαρμογή τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020, προσαρμοσμένη απολύτως στις ανάγκες των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα (προμηθευτές, μεγαλεμπόρους, αγροδιατροφικές αλυσίδες, αγροτοβιομήχανους και τραπεζικό κεφάλαιο), προκειμένου να πετύχουν, όπως αναφέρθηκε, τη συγκέντρωση της γης και τη συγκεντροποίηση της παραγωγής, προς όφελος των γεωργικών επιχειρήσεων, των αγροδιατροφικών αλυσίδων και των μεγάλων αγροτικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Γι’ αυτό το λόγο βάζουν σ’ εφαρμογή το διχαστικό σχέδιο τους, σχετικά με τους «κατ’ επάγγελμα» και τους «μη κατ’ επάγγελμα αγρότες»! Αυτή είναι η αλήθεια.
   Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, συμπαραστέ­κεται στο δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε ξανά η αγροτιά και εκφράζει τη θέλησή της να παλέψει με τις γνήσιες δημοκρατικές και αγωνιστικές δυνάμεις κυρίως της φτωχομεσαίας αγροτιάς προκειμένου αυτές να αναδείξουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα κρίσιμα και πραγματικά αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που οδηγείται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό.
●  Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των αγροτών!
●  Μέτωπο αντίστασης και πάλης του λαού ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.