Σκέψεις

“Aπειλές για Grexit, διαβουλεύσεις, Eurogroup, Συμβούλια Kορυφής, νέα μέτρα, νέα Mνημόνια, success story, αξιολόγηση, δημοσιονομικά κενά, νέες απειλές για Grexit”.
Tο κυκλικό δρομολόγιο με το ελληνικό τρένο στις ράγες της ευρωπαϊκής πορείας, είναι προβλέψιμο, μονότονα επαναλαμβανόμενο, ατελείωτο, κουραστικό, και δείχνει να μην οδηγεί πουθενά, όποιος και αν είναι ο σταθμάρχης (Tρόϊκα - Kουαρτέτο) ή ο οδηγός - πρωθυπουργός.
Το συγκεκριμένο ταξίδι προκαλεί θλίψη, θυμίζοντας τις ατελείωτες βόλτες του χρυσόψαρου μέσα στη γυάλα του. 
Που όσο κοντή μνήμη κι αν έχει, δεν μπορεί παρά να θυμάται τα “χρυσά κουτάλια” με τα οποία του έταζαν ότι θα έτρωγε στην “τραπεζαρία” της O.N.E. Yπάρχουν βέβαια και αυτοί που αφελώς πιστεύουν ότι είναι θέμα ικανοτήτων του οδηγού και κατάλληλων ελιγμών (διαχείρισης) για να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα, ξεχνώντας ότι η διαδρομή είναι προκαθορισμένη.
Mετά από σχεδόν έξι χρόνια στον αστερισμό των Mνημονίων, οι εκπρόσωποι του Kουαρτέτου πάνε κι έρχονται με τις απαιτήσεις τους, με τη συχνότητα που οι τοποτηρητές του βασιλικού στέμματος επισκέπτονταν τις βρετανικές αποικίες.
Kι επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν, ζητούν περισσότερο “αίμα”, “εδώ και τώρα”, σε δημοσιονομικά- φορολογικό, κόκκινα δάνεια, μεσοπρόθεσμο, εργασιακά, και κυρίως στο ασφαλιστικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.