Αλέξης Τσίπρας: Ο αναξιόπιστος. Από το δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, φτάσαμε στο θα προστατευτούν έως 1200 ευρώ. Και έχει ο Θεός.


Πάει "πολύς" καιρός από τις 7-12-2015, για να θυμάται ο κόσμος, με την απίστευτη ατάκα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να στηρίξει με θέρμη τα λεγόμενα του!
Ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουρή,  για τις συντάξεις , αν δεσμεύεται για τη μη μείωσή τους… είπε: «Πως θέλετε να σας δεσμευτώ, να βγάλω το σακάκι μου και να σας το δώσω!»… «εννοείται και δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνουν μειώσεις», τόνισε. Φυσικά αυτό προκάλεσε το γέλιο, στους δημοσιογράφους του πάνελ.

Τρείς μήνες μετά και στην συνέντευξη του στην εκπομπή «Στον Ενικό» μεταξύ άλλων είπε: 

«Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» και εντός του Μάρτη θα κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι συζητά -αν δεν έχει συμφωνήσει- μείωση και κυρίων συντάξεων από ένα ποσό και πάνω, ενώ σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να μη μειωθούν μόνο οι τρέχουσες συντάξεις και άφησε ανοιχτό να τεθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών.

Ανέφερε πως «η πρόταση την οποία έχουμε κάνει, προστατεύει πλήρως τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων» επιβεβαιώνοντας ότι θα μειωθούν οι αποδοχές όσων θα βγουν στη σύνταξη, άλλα και στους νυν συνταξιούχους δεν απέκλεισε μειώσεις λέγοντας «έννοια μας δεν είναι να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν μια μεγάλη σύνταξη» πως «θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε να υπάρχει ένα πλαφόν» και ότι «δεν είναι κόκκινη γραμμή μας η διατήρηση των υψηλών συντάξεων». Όταν ρωτήθηκε ποιες συντάξεις θεωρεί ότι πρέπει να προστατευθούν ανάφερε τις συντάξεις «που είναι από 600 έως 1200 ευρώ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.