Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση

Το Μάη του 2016, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το ξέσπασμα της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης (ΜΠΠΕ) στην Κίνα. Ένα πρωτοφανέρωτο μαζικό επαναστατικό κίνημα που καθοδηγήθηκε και στηρίχθηκε στη θεωρητική συνεισφορά του Μάο για τη συνέχιση της επανάστασης στις συνθήκες της δικτατορίας του προλεταριάτου, για την αποτροπή της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Κίνα και τον επαναστατικό μετασχηματισμό του σοσιαλιστικού οικοδομήματος, μέσω της ταξικής πάλης, έτσι ώστε να κυριαρχήσει η προλεταριακή κοσμοαντίληψη, η επαναστατική ιδεολογία.
Πενήντα χρόνια μετά το ξέσπασμά της, η ΜΠΠΕ αποτελεί μια ανεκτίμητη επαναστατική παρακαταθήκη για την υπόθεση του σοσιαλισμού, πηγή και πεδίο απαντήσεων για την καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ύστερα από τη ρεβιζιονιστική στροφή που σηματοδοτήθηκε για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το Φλεβάρη του 1956.
Πενήντα χρόνια μετά, στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος ενάντια στο προλεταριάτο και τους λαούς του κόσμου, στις συνθήκες μιας νέας έξαρσης του αντικομμουνισμού και των αντισοσιαλιστικών επιθέσεων, αλλά και σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη και τα λαϊκά κινήματα αναζητούν απαντήσεις για την παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, χρέος μας είναι να υπερασπίσουμε την ιστορία, τις κατακτήσεις και παρακαταθήκες του κομμουνιστικού κινήματος, να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα για τον αγώνα του σήμερα.
Πρωτίστως, όμως, η αναφορά στην ΜΠΠΕ να αποτελέσει αφορμη για να ανοίξει ενας διάλογος αναζήτησης μεταξύ των δυνάμεων που παλεύουν σε κομμουνιστική κατεύθυνση για το τι χρειάζεται ώστε να ανακτήσει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην δυνατότητα ανατροπής αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να αναδείξει το πώς μπορεί να συμβάλει η ΜΠΠΕ σήμερα, στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, ώστε να χαράξουν οι εκμεταλλευόμενοι όλου του κόσμου τη δική τους μεγάλη πορεία για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.
Τα γεγονότα και οι θυελλώδεις ιδεολογικοπολιτικές αντιπαραθέσεις εκείνης της περιόδου, οι προσεγγίοσεις και εκτιμήσεις των εξελίξεων που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, αποτελούν αναγκαία ιδεολογική βάση του κινήματος σήμερα και σημαντικό πεδίο ιδεολογικοπολιτικού προβληματισμού νέων και παλιότερων αγωνιστών.
Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τη ΜΠΠΕ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, για να τιμήσουν αυτή τη σημαντική για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα επέτειο, αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν ένα διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, τέλη Μάη – αρχές Ιούνη, που θα αναφέρεται στη θεωρητική και πρακτική σημασία του θυελλώδους αγώνα της ΜΠΠΕ για την αποτροπή της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, στη διεθνή απήχησή της και στους συγκεκριμένους στόχους που προώθησε στην οικονομική βάση και το εποικοδόμημα.
Νέοι και παλιοί αγωνιστές καλούνται να στηρίξουν ενεργητικά και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές που θεωρούμε ότι αφορούν το χθες, το σήμερα, και το αύριο των αγώνων και των οραμάτων του λαού μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.