Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα της Συρίας


Τουλάχιστον 70 αεροπορικές επιδρομές σε βάρος στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή της Παλμύρας, εξαπέλυσε η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας ότι η ανακοίνωση για αποχώρηση των δυνάμεών της από τη Συρία δεν αφορά το σύνολό τους.
Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει την...
παύση της  στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην περιοχή, με την οποία συμμετέχει από αναβαθμισμένη θέση στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους εντός της Παλμύρας, αλλά και άλλους στόχους σε μικρή απόσταση από αυτή. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ανθρώπινες απώλειες.
Η Παλμύρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους» από τον περασμένο Μάη και τον τελευταίο καιρό πολιορκείται από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για μια ολοκληρωτική ήττα του «Ισλαμικού Κράτους» στην Παλμύρα και εκεί στοχεύουν οι αεροπορικές επιδρομές.
Θυμίζουμε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες εφαρμόζεται εκεχειρία στη Συρία, ενώ γίνονται προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την έναρξη ενός νέου κύκλου διαπραγματεύσεων στη Γενεύη ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ζήτημα της Συρίας.
Από την εκεχειρία εξαιρούνται η Αλ-Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νούσρα και το «Ισλαμικό Κράτος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.