Βαγγέλη εσύ σούπερ σταρ

Πολύ κακό για το τίποτα. Η λαϊκή ρήση ταιριάζει απόλυτα στα όσα διαδραματίστηκαν στην άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League. Μετά τον επεισοδιακό αγώνα της Τούμπας, την απόφαση του Κοντονή να διακόψει τη συνέχεια του Κυπέλλου και την απειλή για διακοπή και του πρωταθλήματος, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων, αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ θα έβρισκαν μια κοινή συνισταμένη για να σταματήσουν την πορεία  απαξίωσης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οσα διαδραματίστηκαν, όμως, στη συνάντηση των ΠΑΕ δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι πιθανότητες να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το βούρκο όπου βρίσκεται είναι απειροελάχιστες.

Ενα πρώτο σχόλιο είναι ότι με τη συμπεριφορά τους οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, αντί να προσπαθήσουν να διαφυλάξουν μια μπίζνα που τους δίνει εύκολο και ζεστό χρήμα, κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν την απαξίωσή της. Λειτουργώντας σαν παπατζήδες στην πλατεία Ψυρρή, που προσπαθούν να μαδήσουν το θύμα που έπεσε στα χέρια τους, και όχι σαν καπιταλιστές που στοχεύουν στη θέσπιση κανόνων για να εξασφαλίσουν ένα σταθερό και μόνιμο κέρδος, αποδεικνύουν ότι στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί η λογική της αρπαχτής. Αρκεί μια απλή ανάγνωση των διαλόγων ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση για να το καταλάβουμε.

Το δεύτερο σημείο που θα σχολιάσουμε είναι η παρουσία του Μελισσανίδη. Μέχρι σήμερα ο Γατούλης ήταν απλά ένας ένθερμος οπαδός της ΑΕΚ που βοηθούσε οικονομικά την ομάδα της καρδιάς του. Με την ηγετική παρουσία του στη σύσκεψη της Λίγκας έδειξε ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Και ρωτάμε εμείς οι αφελείς: μπορεί να είναι ταυτόχρονα μέτοχος σε στοιχηματική εταιρία αθλητικού τζόγου και ιδιοκτήτης ΠΑΕ;

Το τρίτο στοιχείο είναι η επιβεβαίωση της ερυθρόλευκης κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μαρινάκης δεν πήγε στη σύσκεψη, όμως με πρόταση του Γατούλη θα είναι μέλος της εξαμελούς επιτροπής (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και δύο από τις μικρότερες ΠΑΕ), που θα προτείνει λύσεις στην κυβέρνηση για να βγει το ποδόσφαιρο από το τέλμα. Θα αναρωτηθεί κάποιος πώς είναι δυνατό να προτείνεται για μέλος αυτής της επιτροπής, όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που του απαγορεύει κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Επειδή όμως όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη συμμετοχή του όποια απόφαση και αν παρθεί δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη, οι δικαστικές περιπέτειες του Βαγγέλη μπαίνουν «κάτω από το χαλί».

Εν αναμονή της αντίδρασης του Κοντονή και της κυβέρνησης, θα επανέλθουμε στο θέμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.