ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Μιχάλης Παπαδοδημητράκης
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αυτές τις καλοκαιρινές μέρες ζούμε ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου . Την διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος.
Αλήθεια ποιο είναι το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσεται αυτή η διαδικασία ποιους αφορά , τι εξυπηρετεί σήμερα; Τι είναι το σύνταγμα; Υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης συντάγματος; Μια χώρα υπό κατοχή τι θα το κάνει το αναθεωρημένο σύνταγμα; Μήπως με το νέο σύνταγμα θα νομιμοποιείται πλέον η κατοχή και το ξεπούλημα της χώρας; Όλα αυτά είναι ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο...
κάθε Έλληνας πατριώτης. Δεν χρησιμοποιώ τυχαία τη λέξη ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. Σήμερα οι λέξεις δημοκράτης και πολίτης δεν εξυπηρετούν όσον αφορά τα καθήκοντα των Ελλήνων. Σήμερα μιλάμε μόνο για Έλληνες που δεν αποδέχονται την Γερμανική επικυριαρχία και είναι πατριώτες και για εκείνους που με τον ένα η τον άλλο τρόπο προσκυνούν τη Γερμανική μπότα.
Ας ξεκινήσουμε όμως. Η χώρα από την άνοδο στην κυβέρνηση του ΓΑΠ βρίσκεται επισήμως σε απόλυτη κατοχή. Δεν το λέω εγώ το ανακοίνωσε επισήμως ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο. Τι σημαίνει αυτό. ¨Ότι οι όποιες αποφάσεις κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού πεδίου είναι οδηγίες από ξένα κέντρα στην περίπτωση μας η Γερμανία. Ο κατακτητής δεν λαμβάνει υπ’ όψει του αν οι αποφάσεις είναι σύμφωνες με την Ελληνική νομοθεσία, δεν τον ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων και πολύ περισσότερο τι λέει το σύνταγμα το οποίο το έχουν παραβιάσει χιλιάδες φορές. Επίσης κατοχή σημαίνει ότι «τεχνηέντως» χρεοκοπούν και κλείνουν επιχειρήσεις καλύπτοντας τις ανάγκες της εσωτερικής ζήτησης με εισαγόμενα γερμανικά προϊόντα. Επίσης κατοχή σημαίνει ότι η Ελληνική παραγωγική μηχανή προσαρμόζεται στις ανάγκες της Γερμανικής επικυριαρχίας απαγορεύοντας δια νόμου την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία θα παράγει η Γερμανική παραγωγική μηχανή. Φυσικά δεν κερδίζουν η Γερμανοί μόνο την εσωτερική ζήτηση αλλά κερδίζουν και τα όποια μερίδια στη διεθνή αγορά των Ελληνικών επιχειρήσεων που κλείνουν.
Ποιο είναι όμως το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσεται όλο αυτό το «θέατρο»; Η κοινωνία έχοντας αρπάξει ένα γερό χαστούκι από την έκπληξη της προδοσίας ΣΥΡΙΖΑ είναι προβληματισμένη , μουδιασμένη και ανήμπορη τουλάχιστο για τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποκατάσταση των πραγμάτων και τη τιμωρία των ενόχων. Σε πολιτικό επίπεδο τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου (τρομάρα τους) προσπαθούν να παγιώσουν την κατάσταση και να πείσουν το λαό ότι δεν γίνεται αλλιώς ότι πρέπει να συμβιβαστούμε και να πληρώσουμε . Το κλείσιμο των τηλεοπτικών καναλιών δεν αποδεικνύει βέβαια την ευαισθησία των Γερμανών για αντικειμενική ενημέρωση. Απλά οι Γερμανοί με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θέλουν να επιβάλλουν «εκσυγχρονισμό» του θεσμικού πλαισίου που θα τους επιτρέψει να χειραγωγούν απόλυτα την κοινή γνώμη , να ελέγχουν την πληροφόρηση και να κόβουν κάθε «ενοχλητική» φωνή «νομίμως». Να μαθαίνουμε ότι θέλουν αυτοί και όπως το θέλουν. Βεβαίως αναμένουμε σύντομα και νέο νομικό πλαίσιο για την διαδικτυακή ενημέρωση ο οποίος θα είναι στα μέτρα των Γερμανικών συμφερόντων.
Η Γερμανική διαχείριση όμως θέλει να τα κάνει όλα «νόμιμα». ΄Έτσι από το 2010 ήδη ξεκίνησε με τους τότε πράκτορες της να νομιμοποιήσει το ανύπαρκτο , λογιστικό εξωτερικό χρέος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εξωτερικό χρέος , είναι ψεύτικο με πλαστές εγγραφές στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Αυτό το ψεύτικο χρέος έπρεπε να γίνει νόμιμο , με συμβάσεις υπογεγραμμένες από νόμιμες κυβερνήσεις. ¨Έτσι φρόντισε να δανείσει την χώρα με 250 δις ευρώ τα οποία φυσικά πήραν αμέσως πίσω για την εξυπηρέτηση των δήθεν δανείων που είχε η χώρα. Φρόντισαν βέβαια τα δάνεια αυτά που εξυπηρέτησαν το ανύπαρκτο χρέος να είναι νόμιμα. Είναι σαν να σε καλεί ξαφνικά μία τράπεζα και να σου λέει : χρωστάς 100000 ευρώ . Χωρίς φυσικά εσύ να έχεις πάρει ούτε ένα ευρώ. Σε πρώτη φάση αντιδράς και μετά σου προτείνει η τράπεζα να σου χορηγήσει ένα δάνειο ρύθμισης – ανανέωσης του δανείου που δεν πήρες ποτέ. Εσύ υπογράφεις πιεζόμενος και έτσι βρίσκεσαι να οφείλεις ένα πραγματικό πλέον δάνειο που καλείσαι να εξοφλήσεις. Κάτι παρόμοιο έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα μόνο που αυτό έγινε σε συνεργασία με όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου. Κανείς βεβαίως από εμάς τους ενοχλητικούς δεν έχει πρόσβαση στο γενικό λογιστήριο του κράτους όπου αλωνίζουν τα τσιράκια της Γερμανικής επικυριαρχίας. Αν τολμούν ας δημοσιεύσουν τις συμβάσεις δανεισμού της χώρας από το 1974 έως σήμερα καθώς και τις πληρωμές. Έτσι σε οικονομικό επίπεδο νομιμοποίησαν τα ανύπαρκτα δάνεια , πήραν τα οικονομικά φιλέτα , έκλεψαν νύκτα το χρυσάφι της χώρας ( Ως γνωστό το χρυσάφι της χώρας μεταφέρθηκε κρυφά στη Γερμανία) , κατάργησαν το νόμισμα , καταλήστεψαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας και τώρα μετά τον ουσιαστικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος περνούν και στον τυπικό απολύοντας τις διοικήσεις των τραπεζών όπου θα τοποθετήσουν Γερμανούς διοικητές που μάλλον θα μιλούν Ελληνικά.
Τι είναι τελικά το σύνταγμα μιας χώρας ;
Το σύνταγμα της χώρας είναι ένας γενικός χάρτης ο οποίος οριοθετεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών. Οριοθετεί τις διάφορες εξουσίες όπως η εκτελεστική εξουσία , η νομοθετική και η δικαστική εξουσία . Κάθε νέος νόμος , κάθε υπουργική απόφαση πρέπει να είναι σύμφωνη με το σύνταγμα διαφορετικά δεν εφαρμόζεται. Το σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες των διαφόρων εξουσιών όπως του προέδρου της δημοκρατίας των ανωτάτων δικαστηρίων και όλων εκείνων των οργάνων που επιβλέπουν αν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι αποφάσεις τους κινούνται μέσα σε συνταγματικά πλαίσια. Το σύνταγμα όμως της χώρας ξεκαθαρίζει και καθορίζει την ουσία και το χαρακτήρα του πολιτεύματος .
Μετά από όλα αυτά που ανέφερα προς τι η αναθεώρηση ενός συντάγματος που έχει καταργηθεί από τις κατοχικές κυβερνήσεις από τον ΓΑΠ και μετά ; Αφού το σύνταγμα δεν ισχύει. Προς τι η αναθεώρηση ενός συντάγματος καταπατημένου. Εφάρμοσαν μνημόνια 100% αντίθετα με το «ισχύον» σύνταγμα . Παραβίασαν με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και εθνικής προδοσίας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δεν εφαρμόζουν αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων των οποίων οι αρμοδιότητες καθορίζονται ρητά από το «ισχύον» σύνταγμα. Ποιον κοροϊδεύουν λοιπόν με την δήθεν αναθεώρηση του συντάγματος; Μία μπορεί να είναι η απάντηση και θα το δούμε σίγουρα. Για να μην κατηγορούνται οι κατοχικές κυβερνήσεις από ενοχλητικούς σαν κα εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή για αναθεώρηση του συντάγματος και την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα: ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΕΟΝ!!!! ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.
26/07/2016
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.