Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν  οι Τομεακές Οργανώσεις της Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πλήθος εργατόκοσμου από τις λαϊκες συνοικίες της Χαλκίδας πλημμύρισε τον διαμορφωμένο χώρο γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία στο πάρκο ΔΕΛΤΑ. 

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία μεταναστών από την Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στη περιοχή, όπως και προσφύγων από την Συρία και το Αφγανιστάν που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με το δρώμενο από μαθητές με θέμα: "Τραγουδάμε για την Ειρήνη".

 Ακολούθησε ανάγνωση ανοιχτού γράμματος από νεαρό Σύριο πρόσφυγα και χαιρετισμός από τον Χαρβίντερ Σινγκ, αντιπρόεδρο σωματείου εργαζομένων Ζούρα.

Ακολούθησαν μουσικές και χοροί από τις χώρες των μεταναστών και των προσφύγων.
 
Η Κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που αναφέρθηκε στις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για το ζήτημα της μετανάστευσης και προσφυγιάς καθώς και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη οργανωμένα ο λαός σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση, να διαμορφώσει την Λαϊκή Συμμαχία του και να παλέψει για το κράτος του, την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

Πριν το τέλος παρουσιάστηκε αφιέρωμα στα τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο από το  σχήμα "Πυξιδα".

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο λαϊκο-ρεμπέτικο γλέντι. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.