Εργάτες και καπιταλιστές χέρι-χέρι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών! Χαχαχα

«Το ζήτημα δεν είναι να αποδυναμώσουμε δικαιώματα των ελλήνων εργαζομένων, αλλά να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία πιο ανταγωνιστική οικονομία. Από αυτά που διαπιστώνω και σήμερα εδώ ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ότι οι χώρες που απελευθέρωσαν την αγορά εργασίας, μπόρεσαν να δημιουργήσουν  νέες θέσεις εργασίας».

Πόσο πιο καθαρά να τα πει ο επίτροπος Μοσκοβισί; Για ανταγωνιστικότητα, που έρχεται μέσα από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας μίλησε, χωρίς ο παριστάμενος Τσακαλώτος να αρθρώσει λέξη αντίρρησης. Ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τι σημαίνει απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Σημαίνει μείωση μεροκάματων και μισθών και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, έτσι που οι επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, να γίνουν εξαγωγές, να προσελκυστούν επενδύσεις και έτσι να μειωθεί η ανεργία.

Αυτό είναι το σχήμα και κάθε άλλο παρά καινούργιο είναι. Διαπερνά ως κόκκινο νήμα όλα τα Μνημόνια, από το πρώτο μέχρι το τρίτο.

Είπε και κάτι άλλο ο Μοσκοβισί, απευθυνόμενος στους έλληνες βουλευτές μάλιστα: «Στο σύνολό τους, οι πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδος, θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως απόδειξη ότι οι προσπάθειες άρχισαν να καρποφορούν. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως ευκαιρία επανάπαυσης ή οπισθοδρόμησης. Γιατί παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι. Οσοι υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες αυτές δεν αξίζουν, κινδυνεύουν να θέσουν σε κίνδυνο την ευκαιρία να σημειωθεί πρόοδος. Η περαιτέρω ενίσχυση  αυτών των θετικών σημείων απαιτεί την προώθηση και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα».

Μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα, ο Μοσκοβισί φρόντισε να στείλει το ραβασάκι και από το προσωπικό του μπλογκ, για να το διαβάσουν όλοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, για να κινηθεί στο ευρωπαϊκό μονοπάτι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τη σοβαρότητα. Ομως, δεν πρέπει να χαλαρώσει. Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά οι προσπάθειες δεν πρέπει να χαλαρώσουν σε καμία περίπτωση. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και τα μηνύματα προς τους επενδυτές και τους εταίρους της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή: αμέλεια και πισωγυρίσματα δεν θα γίνουν δεκτά».

Παρά ταύτα, ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει διότι δημιούργησε «εθνικό κοινωνικό μέτωπο», αποτελούμενο από τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές (καπιταλιστικές) οργανώσεις, που με κοινή τους διακήρυξη δηλώνουν ότι θα ορθώσουν ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια παραπέρα φαλκίδευσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν κάποια απ' αυτά τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Εργάτες και καπιταλιστές χέρι-χέρι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών! Δηλαδή, οι καπιταλιστές βάζουν τα χεράκια τους για να βγάλουν τα ματάκια τους, γοητευμένοι από το χαμόγελο (μπρρρ!) του Κατρούγκαλου-Κίρκης.

Μπορεί όποιος θέλει να καταναλώσει το όπιο αυτών των ανακοινώσεων και να πέσει στη μαστούρα της ταξικής συνεργασίας. Οσοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει εργάτης και τι καπιταλισμός έχουν χρέος να προετοιμαστούν για τις μάχες του φθινόπωρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.