Κυπριακό

Συνεχίζονται με βάση το διχοτομικό σχέδιο που χειροτερεύει!
Κλίμα ευφορίας έγινε προσπάθεια να διαμορφωθεί χτες, στη βάση της πολιτικής δέσμευσης για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ενώ στις συζητήσεις σημειώνεται επιδείνωση στα ζητήματα του Εδαφικού και της διακυβέρνησης...
Ανάμεσα σε τεχνικά κλιμάκια, στις 18 Γενάρη, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, μετά τη χτεσινή Διάσκεψη στη Γενεύη, με στόχο να επαναληφθεί η πολιτική διαπραγμάτευση σε νέα ημερομηνία.
  • Νωρίτερα, χτες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε σε σχόλιό του:
«Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται για την πορεία της διάσκεψης στο Κυπριακό, με αφορμή και την ανταλλαγή χαρτών, δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης.
Η βάση των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να είναι ένα διχοτομικού χαρακτήρα σχέδιο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει επιδείνωση τόσο στο ζήτημα του Εδαφικού, σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, όσο και στο ζήτημα της διακυβέρνησης, όπου, για παράδειγμα, διαφωνίες γύρω από κρίσιμες αποφάσεις θα επιλύονται ουσιαστικά με κλήρωση.
Το ΚΚΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση, προς το συμφέρον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είναι η λύση για ένα και όχι δύο κράτη, με άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση των εγγυήσεων, με το λαό της Κύπρου νοικοκύρη στον τόπο του».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.