H επιχείρηση "εξημέρωσης" της ναζιστικής συμμορίας και οι λοιποί φορείς της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με εξέταση των μαρτύρων από την υπόθεση της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 114 ημέρες.
Ενώ (ιδιαίτερα ύστερα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα) τα έργα και ημέρες της δολοφονικής συμμορίας της Χ.Α. έχουν πλατύτερα αποκαλυφθεί, οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος, προωθούν το “ξέπλυμά” της, επιδιώκοντας να εξημερώσουν το φίδι και να προσαρμόσουν τους ναζιστές σ' έναν πιο “ήπιο” και πιο “κοινοβουλευτικό” ρόλο!  Η Χ.Α. έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Τραμπ για την εκλογή του και μίλησε για τόξο “πατριωτικών δυνάμεων” σε ολόκληρη την Ευρώπη που αντιστέκεται στο νεοφιλελευθερισμό! Συστηματικά υποστηρίζει τη Μαρίν Λεπέν (ενώ η ίδια κρατάει αποστάσεις από τη Χ. Α.), τοποθετήθηκε σε σχέση με την ήττα του Χόφερ στην Αυστρία, λέγοντας ότι “τίποτε δεν τελείωσε” κλπ. Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε “πανελλήνια συνδικαλιστική συνδιάσκεψη” με κεντρικό σύνθημα “Δουλειά στον Έλληνα εργάτη”, που διεξήχθη σχεδόν εν κρυπτώ. Συμμετείχε με δικό της ψηφοδέλτιο (“Εθνικιστικό Μέτωπο”, 594 ψήφοι – 0,96%) στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων των καθηγητών, και έκανε συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. δικηγόροι, ΔΕΗ, οδηγοί ταξί, κλπ).
Εκτός όμως από τη Χρυσή Αυγή, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα και στον υπόλοιπο ακροδεξιό χώρο.
Tην Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν “Ελληνόψυχοι όλων των ηλικιών για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδος”.
Στις 8 Απριλίου 2016, ιδρύθηκε η “Εθνική Ενότητα” από τον Καρατζαφέρη και τον Μπαλτάκο, και την ίδια ημέρα, το ΛΑ.Ο.Σ. προσχώρησε στο κόμμα αυτό, ως συνιστώσα, ενώ στις 13 Μαΐου 2016 ιδρύθηκε το κόμμα “Νέα Δεξιά” από τον Φαήλο Κρανιδιώτη που “κινείται με γνώμονα το Έθνος και την Ελευθερία”. Ακόμα συνεχίζουν να υφίστανται η “Πρώτη Γραμμή” του Πλεύρη, το “Εθνικό Μέτωπο”, οι “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές” με αναφορές στον “Περίανδρο”, πρώην υπαρχηγό της Χ.Α. κλπ.
Το φθινόπωρο κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το καταστατικό για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος με το όνομα “Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση”, με τη χρήση των αρχικών Λ.Ε.Π.ΕΝ. στην ονομασία του, και με στελέχη του να έχουν πραγματοποιήσει επαφές με την επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, για συνεργασία. Στην κίνηση αυτή μαζί με άλλους μετέχουν ορισμένοι αποχωρήσαντες από τη Χ.Α. αλλά και από το ΛΑΟΣ. Για ένα χρόνο από την ίδρυση του κόμματος ορίζεται πρόεδρος ο Χρήστος Ρήγας, εκλεγμένος Περιφ. Σύμβουλος με την “Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα”.
Στον ακροδεξιό χώρο κινείται κι ο  σαλτιμπάγκος δήθεν “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμης Σώρρας με το κόμμα-οργανισμό “Ελλήνων Συνέλευσις”, για τον οποίο ο Άρειος Πάγος επικύρωσε πρόσφατα την αρχική  καταδικαστική απόφαση, για απόπειρα εκβιασμού, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση του πρώην δικηγόρου και κουμπάρου του!
Ο ακροδεξιός χώρος βρίσκεται υπό διαμόρφωση, επηρεαζόμενος από την εξέλιξη της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και των διεργασιών που συντελούνται σε κομμάτια της Νέας Δημοκρατίας. Η ακροδεξιά, πάντα χρήσιμη και μαχητική εφεδρεία της αντίδρασης, με μισαλλόδοξα κηρύγματα, επιτίθεται στους πρόσφυγες και μετανάστες επιδιώκοντας να αξιοποιήσει και τη διαχείριση του όλου ζητήματος από την κυβέρνηση. Με την ακροδεξιά προπαγάνδα αποπροσανατολίζονται τμήματα του λαού μας από τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματά του, σπέρνοντας το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.