ΟΧΙ αυταπάτες για τη Βουλή-προτεκτοράτο


Η αστική δημοκρατία, σήμερα, έχει μεταλλαχτεί σε ένα απλό ντεκόρ.


Από όλα σχεδόν τα κόμματα εκδηλώθηκαν αποσκιρτήσεις, που σημαίνει ότι το κυρίαρχο στοιχείο της Βουλής είναι η δωσίλογη φιλοσοφία: Δηλαδή η παντελής έλλειψη ιδεών και ηθικών κανόνων, και η επιβολή της συναλλαγής, της αναρρίχησης και της «καρέκλας».

Μη βιαστείτε να μιλήσετε για κατάπτωση της πολιτικής, αναφερόμενοι στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, οι πολιτικοί, είναι πάντοτε ασορτί με την πολιτική. Σ' αυτήν πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Η περίοδος των Μνημονίων οδήγησε σε αποσύνθεση το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό. Κάθε είδους σούργελο έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, είτε αγορεύοντας στη γνωστή «πλατεία», είτε σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα της ΕΡΤ, είτε πετώντας γιαούρτια στους βουλευτές των πρώιμων μνημονιακών κομμάτων. Νέα κόμματα δημιουργήθηκαν και η αυτοδυναμία έγινε άπιαστο όνειρο για τα αστικά κόμματα εξουσίας. Κατά συνέπεια, τα σούργελα απέκτησαν αξία στο πολιτικό χρηματιστήριο.


 Τίποτα δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει απ' όλα όσα βλέπουμε να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας. Ούτε να μας θλίβει. Γιατί αυτή είναι η αστική πολιτική. Κυνική όσο δεν παίρνει άλλο, χρησιμοποιεί κάθε φορά το υλικό που έχει στη διάθεσή της. Ο Τσίπρας κυβερνούσε τέσσερα χρόνια με τους ψεκασμένους του Καμμένου, τώρα παίρνει μερικούς από δαύτους, συν τον Δανέλλη, συν τη Θοδώρα του Λεβέντη, και συνεχίζει. Το ίδιο θα έκανε και ο Μητσοτάκης στη θέση του. Μήπως είναι καλύτεροι αυτοί που μάζεψε ο ίδιος στη ΝΔ; 'Η τους μάζεψε με όρους… προγραμματικής συμφωνίας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.