Καταγγελία


Οι μάσκες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχή του κ. Αλεξάκου έπεσαν σήμερα, για ακόμη μία φορά.
Η Δημοτική Αρχή παρέταξε τα ΜΑΤ από τις 5:00 το πρωί στο Δημαρχείο της Καρδίτσας για να υποδεχθούν τους διαμαρτυρόμενους , σωματεία φορείς και εργαζόμενους, στην επαίσχυντη εξέλιξη στην παράδοση Δημόσιας γης στο μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο της ενέργειας και ποιος ξέρει και που αλλού.
Η σημερινή πολιτική και ηθική κατρακύλα δεν έχει προηγούμενο. Επιθέσεις των ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές, είσοδος στο Δημαρχείο με επίδειξη ταυτότητας και με άνοιγμα της πόρτας από ασφαλίτες αλλά και παρουσία ασφαλιτών μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον ίδιο το Διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Νομού Καρδίτσας συνέθεταν το σκηνικό της παράστασης διαμαρτυρίας φορέων και σωματείων έξω από το Δημαρχείο


Η Δημοτική αρχή, η οποία στηρίχθηκε από ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΚΙΝ.ΑΛ.) και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές της 26ης Μάη, επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία και αυτό τον τρόπο να ολοκληρώσει το έργο της λίγες μόλις ημέρες πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου στη νέα Δημοτική Αρχή, η απουσία της οποίας ήταν επίσης χαρακτηριστική.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την τρομοκρατική πρακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντιμετώπισε με τις δυνάμεις καταστολής διαδηλωτές, εκπροσώπους φορέων, σωματείων και αιρετούς, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δείχνοντας μία απίστευτη «πρεμούρα» να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις πρακτικές, που περιγράφονται και πιο πάνω. Η στάση αυτή αφήνει πολλά ερωτηματικά…
Καταγγέλλουμε, επίσης, τη στάση όλων των υπολοίπων φορέων οι οποίοι με τη στάση τους «έβαλαν πλάτη» όλο το προηγούμενο διάστημα και νομιμοποίησαν αυτές τις πρακτικές, είτε υπερψηφίζοντας αντίστοιχα ζητήματα, που άπτονταν της παράδοσης της γης των Αγράφων και της ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο, είτε απείχαν από όλες τις διαδικασίες με αποκορύφωμα την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε.


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δείχνει για μία ακόμη φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συναινώντας στην αποστολή δυνάμεων καταστολής στο Δημαρχείο της πόλης και με σαφείς διαταγές για σύγκρουση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί πάση θυσία η διαδικασία.
Εντύπωση προκαλεί η παρουσία και παραγόντων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η κυβέρνηση του οποίου αλλά και η στάση των τοπικών του παραγόντων σε Δημοτικά Συμβούλια και όχι μόνο επέτρεψε τις εξελίξεις αυτές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων της συγκεκριμένης εγκατάστασης έγινε τα χρόνια της συγκυβέρνησής τους με τους φασίστες των ΑΝ.ΕΛ.
Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τους εργαζόμενους όλων των Δήμων να είναι σε επαγρύπνηση, για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική και ηθική κατρακύλα. Φάνηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τόσο των μέσων καταστολής όσο και της αστικής δικαιοσύνης, η οποία, όταν είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δείχνει απέραντο ζήλο και, όταν είναι να διαφυλάξει τη λαϊκή περιουσία, είναι, συνειδητά, παντελώς απούσα, αλλά και των αστών πολιτικών τόσο στην Τοπική Διοίκηση όσο και οπουδήποτε αλλού.
Θα μας βρούνε μπροστά τους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της γης και της Ενέργειας, η οποία αποτελεί λαϊκή περιουσία.
Απαιτούμε:
- Απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών μέσα ή κοντά σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χωροθέτηση ειδικών ζωνών για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.
- Φθηνό ρεύμα για το λαό - κατάργηση των «πράσινων» τελών ΑΠΕ - άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
- Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα.
- Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.