Απέρριψαν μια ακόμα άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Νέα αίτηση για κανονική άδεια υπέβαλε ο Δ. Κουφοντίνας, η οποία απορρίφθηκε και αυτή τη φορά. Οχι ομόφωνα, αλλά με πλειοψηφία 2-1, καθώς στη σύνθεση του Συμβουλίου Φυλακής επανήλθε η αρμόδια για τον Κουφοντίνα κοινωνική λειτουργός, η οποία ψήφισε θετικά για την άδεια στον πολιτικό κρατούμενο, όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες φορές, σεβόμενη την επιστημοσύνη της και τη δουλειά της.

Αυτή τη φορά επέλεξαν να μην αντικαταστήσουν την τελευταία στιγμή την κοινωνική λειτουργό με συνάδελφό της, για να ψηφίσει απορριπτικά, όπως είχαν κάνει την προηγούμενη φορά .

Η διευθύντρια της φυλακής Ευμορφία Σαμαρά, που κατά την προ Μητσοτάκη) περίοδο ψήφιζε υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, έχει πλέον προσαρμοστεί στη νέα «κατάσταση» και ψηφίζει αντίθετα με ό,τι ψήφιζε προηγουμένως, χωρίς φυσικά να έχει μεσολαβήσει κάποιο καινούργιο πραγματικό περιστατικό που ν’ αφορά τον Κουφοντίνα. Το μόνο που έχει μεσολαβήσει είναι κάποιες προειδοποιήσεις (μέσω διαρροών), ότι μπορεί να τη «σκουπίσουν» από την Κασσαβέτεια, τη μόνη φυλακή στην οποία έχει υπηρετήσει, και η κλήση της στην Αθήνα, για να πάρει μέρος σε σύσκεψη υπό τους Χρυσοχοΐδη-Οικονόμου.

Υποθέτουμε ότι και αυτή τη φορά το αιτιολογικό της απόρριψης της αίτησης Κουφοντίνα θα είναι ίδιο με το προηγούμενο: «Απορρίπτει ομόφωνα (σ.σ. αυτή τη φορά θα γράφει κατά πλειοψηφία) διότι από τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κρατουμένου κατά τη διάρκεια της κράτησής του δεν δημιουργείται προσδοκία ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της άδειας δεν θα τελέσει και νέα εγκλήματα (βλ. και τα υπ’ αρ. 37 και 134/2019 βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου».

Οπως γράφαμε τότε, ακόμα κι αυτά τα απανωτά «δεν» (υπογραμμισμένα μάλιστα) αποκαλύπτουν τη μεθόδευση. Προσπαθούν να θεμελιώσουν μια σκέψη όχι με θετικό τρόπο αλλά μέσα από διαδοχικές αρνήσεις! Επειδή δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να πουν: «Κουφοντίνα, είσαι σε καθεστώς εξαίρεσης και δεν πρόκειται να πάρεις άδεια όσο δεν προσκυνάς το σύστημά μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια