Πρόεδρος Άσαντ: "Η Ευρώπη ήταν ο κύριος παράγοντας στη δημιουργία χάους στη Συρία!"







Ερώτηση 1: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ που μας έχετε εδώ. Ας γνωρίσουμε, ποια είναι η κατάσταση στη Συρία τώρα, ποια είναι η κατάσταση στο έδαφος, τι συμβαίνει στη χώρα; 
Πρόεδρος Assad: Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τη συριακή κοινωνία: η κατάσταση είναι πολύ, πολύ καλύτερη, καθώς μάθαμε τόσα πολλά μαθήματα από αυτόν τον πόλεμο και πιστεύω ότι το μέλλον της Συρίας είναι πολλά υποσχόμενο. θα βγούμε από αυτόν τον πόλεμο ισχυρότερο. Μιλώντας για την κατάσταση στο έδαφος: Ο συριακός στρατός έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια και έχει απελευθερώσει πολλές περιοχές από τους τρομοκράτες, εξακολουθεί να υπάρχει το Idleb όπου έχετε την al-Nusra που υποστηρίζεται από τους Τούρκους και έχετε το βορρά μέρος της Συρίας όπου οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφός μας τον περασμένο μήνα. Επομένως, όσον αφορά την πολιτική κατάσταση, μπορείτε να πείτε ότι γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, επειδή έχετε πολλούς περισσότερους παίκτες που εμπλέκονται στη συριακή διαμάχη για να την αναγκάσετε να την τραβήξετε και να την μετατρέψετε σε πόλεμο φθοράς.


Ερώτηση 2: Όταν μιλάμε για απελευθέρωση, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα στρατιωτικό όραμα για αυτό, αλλά το θέμα είναι: πώς είναι τώρα η κατάσταση για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην κοινωνία; Η διαδικασία συμφιλίωσης, τώρα σε ποιο σημείο; Λειτουργεί ή όχι; 
Πρόεδρος Assad: Στην πραγματικότητα, η μεθοδολογία που υιοθετήσαμε όταν θέλαμε να δημιουργήσουμε ας πούμε, μια καλή ατμόσφαιρα - την ονομάσαμε συμφιλίωση, για τους ανθρώπους να ζουν μαζί και για εκείνους τους ανθρώπους που ζούσαν έξω από τον έλεγχο των κυβερνητικών περιοχών να επιστρέψουν τη νομική τάξη και τα θεσμικά όργανα. Ήταν να δώσει αμνηστία σε οποιονδήποτε, ο οποίος παραιτείται από το οπλοστάσιό του και υπακούει στον νόμο. Η κατάσταση δεν είναι περίπλοκη σε σχέση με αυτό το ζήτημα, αν έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε οποιαδήποτε περιοχή, θα δείτε ότι η ζωή επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το πρόβλημα δεν ήταν οι άνθρωποι να αγωνίζονται μεταξύ τους. δεν ήταν όπως η δυτική αφήγηση μπορεί να έχει προσπαθήσει να δείξει - όπως οι Συριαί αγωνίζονται μεταξύ τους, ή όπως το αποκαλούν «εμφύλιο πόλεμο», το οποίο είναι παραπλανητικό. Η κατάσταση ήταν ότι οι τρομοκράτες ανέλαβαν τον έλεγχο των περιοχών και την εφαρμογή των κανόνων τους. Όταν δεν έχετε αυτούς τους τρομοκράτες, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή και θα ζήσουν ο ένας με τον άλλον. Δεν υπήρξε σεχταριστικός πόλεμος, δεν υπήρξε εθνοτικός πόλεμος, δεν υπήρξε πολιτικός πόλεμος. ήταν τρομοκράτες που υποστήριζαν εξωτερικές δυνάμεις, έχουν χρήματα και εξοπλισμοί και καταλαμβάνουν αυτές τις περιοχές. 

 Ερώτηση 3: Δεν φοβάστε ότι αυτό το είδος ιδεολογίας που έλαβε χώρα και, όπως γνωρίζετε, ήταν η βάση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων για τόσα χρόνια, με κάποιο τρόπο μπορεί να παραμείνει στην κοινωνία και αργά ή γρήγορα θα είναι πίσω; 
Πρόεδρος Assad: Αυτή είναι μια από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που ρωτάτε είναι πολύ σωστό. Έχετε δύο προβλήματα. Εκείνες οι περιοχές που βρίσκονταν εκτός ελέγχου της κυβέρνησης κυβερνόνταν από δύο πράγματα: το χάος, επειδή δεν υπάρχει νόμος, έτσι οι άνθρωποι - ειδικά η νεότερη γενιά - δεν γνωρίζουν τίποτα για το κράτος και το νόμο και τους θεσμούς. Το δεύτερο πράγμα, που είναι βαθιά ριζωμένο στα μυαλά, είναι η ιδεολογία, η σκοτεινή ιδεολογία, η ιδεολογία της Wahabi - ISIS ή al-Nusra ή Ahrar al-Cham, ή οποιουδήποτε είδους τέτοιων ισλαμιστικών τρομοκρατικών εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Τώρα έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε με αυτή την πραγματικότητα, γιατί όταν ελευθερώσετε μια περιοχή θα πρέπει να λύσετε αυτό το πρόβλημα διαφορετικά ποιο είναι το νόημα της απελευθέρωσης; Το πρώτο μέρος της λύσης είναι θρησκευτικό, διότι αυτή η ιδεολογία είναι μια θρησκευτική ιδεολογία και οι συριακοί θρησκευτικοί κληρικοί, ή ας πούμε το θρησκευτικό ίδρυμα στη Συρία, καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το θέμα και έχουν καταφέρει. κατάφεραν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να κατανοήσουν την πραγματική θρησκεία, όχι τη θρησκεία που έχουν διδαχθεί από την al-Nusra ή το ISIS ή άλλες παρατάξεις. 

 Ερώτημα 4: Έτσι, βασικά, κληρικοί και τζαμιά αποτελούν μέρος αυτής της διαδικασίας συμφιλίωσης; 
Πρόεδρος Assad: Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το δεύτερο μέρος είναι τα σχολεία. Στα σχολεία, έχετε εκπαιδευτικούς, έχετε εκπαίδευση και έχετε το εθνικό πρόγραμμα σπουδών και αυτό το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ σημαντικό για να αλλάξετε το μυαλό των νέων γενεών. Τρίτον, έχετε τον πολιτισμό, έχετε τον ρόλο των τεχνών, των διανοουμένων και ούτω καθεξής. Σε ορισμένους τομείς εξακολουθεί να είναι δύσκολο να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο για μας να ξεκινήσουμε με τη θρησκεία, δεύτερον με τα σχολεία.

Ερώτηση 5: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να επιστρέψω στην πολιτική για μια στιγμή. Είπατε την Τουρκία, εντάξει; Η Ρωσία ήταν ο καλύτερος σύμμαχός σας αυτά τα χρόνια, δεν είναι μυστικό, αλλά τώρα η Ρωσία συμβιβάζεται με την Τουρκία σε ορισμένες περιοχές που ανήκουν στη Συριακή περιοχή, πώς αξιολογείτε αυτό; 
Πρόεδρος Assad: Για να κατανοήσουμε τον ρωσικό ρόλο, πρέπει να κατανοήσουμε τις ρωσικές αρχές. Για τη Ρωσία, πιστεύουν ότι το διεθνές δίκαιο - και η διεθνής τάξη που βασίζεται σε αυτόν τον νόμο - είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και προς το συμφέρον όλων σε όλο τον κόσμο. Έτσι, για αυτούς, υποστηρίζοντας τη Συρία υποστηρίζουν το διεθνές δίκαιο. αυτό είναι ένα σημείο. Δεύτερον, η εναντίωση των τρομοκρατών είναι προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και του υπόλοιπου κόσμου. Έτσι, η ύπαρξη με την Τουρκία και η επίτευξη αυτού του συμβιβασμού δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν την τουρκική εισβολή. μάλλον ήθελαν να διαδραματίσουν έναν ρόλο προκειμένου να πείσουν τους Τούρκους ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τη Συρία. Δεν υποστηρίζουν τους Τούρκους, δεν λένε «αυτή είναι μια καλή πραγματικότητα, την δεχόμαστε και η Συρία πρέπει να την δεχτεί». Όχι, δεν το κάνουν. Αλλά λόγω του αμερικανικού αρνητικού ρόλου και του δυτικού αρνητικού ρόλου όσον αφορά την Τουρκία και τους Κούρδους, οι Ρώσοι παρενέβησαν, για να εξισορροπήσουν αυτόν τον ρόλο, να κάνουν την κατάσταση ... Δεν θα έλεγα καλύτερα, αλλά λιγότερο άσχημα εάν θέλεις πιο ακριβή. Έτσι, εν τω μεταξύ, αυτός είναι ο ρόλος τους. Στο μέλλον, η θέση τους είναι πολύ σαφής: η συριακή ακεραιότητα και η συριακή κυριαρχία. Η συριακή ακεραιότητα και κυριαρχία είναι σε αντίθεση με την τουρκική εισβολή, που είναι πολύ προφανής και σαφής.

Ερώτηση 6: Έτσι, μου λέτε ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν, αλλά η Συρία δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την Τουρκία. Θέλω να πω, η σχέση είναι ακόμα αρκετά τεταμένη. 
Πρόεδρος Assad: Όχι, ακόμη και οι Ρώσοι δεν έκαναν συμβιβασμό σχετικά με την κυριαρχία. Όχι, ασχολούνται με την πραγματικότητα. Τώρα, έχετε μια κακή πραγματικότητα, πρέπει να εμπλακείτε για να κάνετε κάποια ... Δεν θα έλεγα συμβιβασμό, επειδή δεν είναι μια τελική λύση. Θα μπορούσε να αποτελέσει συμβιβασμό όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη κατάσταση, αλλά μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, η Τουρκία πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό.

Ερώτηση 7: Και μακροπρόθεσμα, οποιοδήποτε σχέδιο συζητήσεων μεταξύ σας και του κ. Ερντογάν; 
Πρόεδρος Assad: Δεν θα ένιωθα περήφανος αν έχω κάποια μέρα. Θα ήθελα να αισθάνομαι αηδιασμένος για να ασχοληθώ με αυτά τα είδη ευκαιριακών ισλαμιστών, όχι μουσουλμάνων, ισλαμιστών - είναι ένας άλλος όρος, είναι ένας πολιτικός όρος. Αλλά και πάλι, πάντα λέω: η δουλειά μου δεν είναι να είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω ή δεν είναι χαρούμενος ή οτιδήποτε άλλο. Δεν πρόκειται για τα συναισθήματά μου, για τα συμφέροντα της Συρίας, οπότε οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα συμφέροντά μας, θα πάω.

Ερώτηση 8: Αυτή τη στιγμή, όταν η Ευρώπη κοιτάζει τη Συρία, εκτός από τις σκέψεις για τη χώρα, υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα: ο ένας είναι πρόσφυγες και ο άλλος είναι οι Τζιχάντες ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν στην Ευρώπη. Πώς βλέπετε αυτές τις ευρωπαϊκές ανησυχίες; 
Πρόεδρος Assad: Πρέπει να ξεκινήσουμε με μια απλή ερώτηση: ποιος δημιούργησε αυτό το πρόβλημα; Γιατί έχετε πρόσφυγες στην Ευρώπη; Είναι μια απλή ερώτηση: εξαιτίας της τρομοκρατίας που υποστηρίζεται από την Ευρώπη - και φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και άλλων - αλλά η Ευρώπη ήταν ο κύριος παράγοντας στη δημιουργία χάους στη Συρία. Λοιπόν, αυτό που συμβαίνει έρχεται γύρω.

Ερώτηση 9: Γιατί λέτε ότι ήταν ο κύριος παίκτης; 
Πρόεδρος Assad: Επειδή υποστήριξαν δημοσίως, η ΕΕ υποστήριξε τους τρομοκράτες στη Συρία από την πρώτη ημέρα, την εβδομάδα ένα ή από την αρχή. Κατηγορούσαν τη συριακή κυβέρνηση και ορισμένα καθεστώτα, όπως το γαλλικό καθεστώς, έστειλαν όπλα, είπαν - ένας από τους αξιωματούχους τους - νομίζω ότι ο Υπουργός Εξωτερικών τους, ίσως ο Φάμπους είπε «στέλνουμε». δημιούργησαν αυτό το χάος. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μείνουν στη Συρία. εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν εδώ, έτσι έπρεπε να βγουν από τη Συρία.

 Ερώτηση 10: Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή, υπάρχει αναταραχή και υπάρχει ένα συγκεκριμένο χάος. Ένας από τους άλλους συμμάχους της Συρίας είναι το Ιράν, και η κατάσταση γίνεται περίπλοκη. Έχει κάποια σκέψη για την κατάσταση στη Συρία; 
Πρόεδρος Assad: Σίγουρα, κάθε φορά που έχετε χάος, θα είναι κακό για όλους, θα έχει παρενέργειες και επιπτώσεις, ειδικά όταν υπάρχει εξωτερική παρέμβαση. Εάν είναι αυθόρμητο, αν μιλάτε για διαδηλώσεις και ανθρώπους που ζητούν μεταρρύθμιση ή για καλύτερη κατάσταση οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα δικαιώματα, αυτό είναι θετικό. Αλλά όταν πρόκειται για βανδαλισμό και καταστροφή και θανάτωση και παρενόχληση από εξωτερικές δυνάμεις, τότε όχι - είναι σίγουρα όχι μόνο αρνητικό, αλλά όχι κακό, και ένας κίνδυνος για όλους σε αυτήν την περιοχή.

Ερώτηση 11: Ανησυχείτε για το τι συμβαίνει στον Λίβανο, ο οποίος είναι πραγματικά ο πραγματικός γείτονας; 
Πρόεδρος Assad: Ναι, με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά, ο Λίβανος θα επηρεάσει τη Συρία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, διότι είναι ο άμεσος γείτονάς μας. Αλλά και πάλι, εάν είναι αυθόρμητο και πρόκειται για μεταρρύθμιση και απαλλαγή από το σεχταριστικό πολιτικό σύστημα, αυτό θα ήταν καλό για τον Λίβανο. Και πάλι, αυτό εξαρτάται από την ευαισθητοποίηση του λαού του Λιβάνου, ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν από το εξωτερικό να προσπαθήσει να χειριστεί την αυθόρμητη κίνηση ή τις διαδηλώσεις στο Λίβανο.

Ερώτηση 12: Ας επιστρέψουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Τον Ιούνιο ο Πάπας Φραγκίσκος σας έστειλε μια επιστολή που σας ζητούσε να δώσετε προσοχή και να σεβαστείτε τον πληθυσμό, ειδικά στο Idleb, όπου η κατάσταση είναι ακόμα πολύ τεταμένη, επειδή υπάρχει μάχη εκεί και όταν πρόκειται για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι στις φυλακές . Τον απαντήσατε και τι απάντησες;
Πρόεδρος Assad: Η επιστολή του Πάπα αφορούσε την ανησυχία του για τους πολίτες στη Συρία και είχα την εντύπωση ότι ίσως η εικόνα στο Βατικανό δεν είναι πλήρης. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς η συνηθισμένη αφήγηση στη Δύση είναι για αυτή τη "κακή κυβέρνηση" που σκοτώνει τους "καλούς ανθρώπους" όπως βλέπετε και ακούτε στα ίδια μέσα ενημέρωσης - κάθε σφαίρα του Συριακού Στρατού και κάθε βόμβα σκοτώνει μόνο πολίτες και μόνο νοσοκομεία! δεν σκοτώνουν τρομοκράτες καθώς στοχεύουν αυτούς τους πολίτες! κάτι που δεν είναι σωστό. Έτσι, απάντησα με μια επιστολή που εξηγεί στον Πάπα την πραγματικότητα στη Συρία - όπως είμαστε οι περισσότεροι ή οι πρώτοι που ανησυχούν για τη ζωή των πολιτών, επειδή δεν μπορείτε να απελευθερώσετε μια περιοχή ενώ ο λαός είναι εναντίον σας. Δεν μπορείτε να μιλήσετε για απελευθέρωση, ενώ οι πολίτες είναι εναντίον σας ή της κοινωνίας. Το πιο σημαντικό μέρος στην απελευθέρωση στρατιωτικού τομέα είναι η υποστήριξη του κοινού σε αυτήν την περιοχή ή στην περιοχή εν γένει. Αυτό ήταν σαφές τα τελευταία εννέα χρόνια και αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντά μας.

Ερώτηση 13: Αλλά αυτό το είδος κλήσης, με κάποιους τρόπους, σας έκανε να ξανασκεφτείτε τη σημασία της προστασίας των πολιτών και των ανθρώπων της χώρας σας.
Πρόεδρος Assad: Όχι, αυτό είναι κάτι που σκεφτόμαστε κάθε μέρα, όχι μόνο ως ηθική, αρχές και αξίες αλλά ως συμφέροντα. Όπως μόλις ανέφερα, χωρίς αυτή την υποστήριξη - χωρίς δημόσια στήριξη, δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα ... δεν μπορείτε να προχωρήσετε πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και από κάθε άποψη. Δεν μπορούσαμε να αντέξουμε αυτόν τον πόλεμο για εννέα χρόνια χωρίς την υποστήριξη του κοινού και δεν μπορείτε να έχετε δημόσια υποστήριξη ενώ σκοτώνετε αμάχους. Αυτή είναι μια εξίσωση, αυτή είναι μια αυτονόητη εξίσωση, κανείς δεν μπορεί να την αντικρούσει. Λοιπόν, γι 'αυτό είπα, ανεξάρτητα από την παρούσα επιστολή, αυτή είναι η ανησυχία μας. Αλλά και πάλι, το Βατικανό είναι ένα κράτος και πιστεύουμε ότι ο ρόλος κάθε κράτους - αν ανησυχεί για αυτούς τους αμάχους, είναι να πάει στον κύριο λόγο. Ο κύριος λόγος είναι ο δυτικός ρόλος στη στήριξη των τρομοκρατών και οι κυρώσεις για τον συριακό λαό έχουν καταστήσει την κατάσταση πολύ χειρότερη - και αυτός είναι άλλος λόγος για τους πρόσφυγες που έχετε στην Ευρώπη τώρα. Δεν θέλεις πρόσφυγες, αλλά παράλληλα δημιουργείς την κατάσταση ή την ατμόσφαιρα που θα τους πουν «πηγαίνουν έξω από τη Συρία, κάπου αλλού» και φυσικά θα πάνε στην Ευρώπη. Έτσι, αυτό το κράτος, ή οποιοδήποτε κράτος, θα πρέπει να εξετάσει τους λόγους και ελπίζουμε ότι το Βατικανό μπορεί να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. για να πείσετε πολλά κράτη ότι πρέπει να σταματήσετε να μπερδεύετε στο συριακό ζήτημα, να σταματήσετε να παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο. Αυτό αρκεί, χρειαζόμαστε μόνο τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το διεθνές δίκαιο. Οι πολίτες θα είναι ασφαλείς, η σειρά θα είναι πίσω, όλα θα είναι καλά. Τίποτα άλλο.

Ερώτηση 14: Κύριε Πρόεδρε, έχετε κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι χρησιμοποιείτε χημικά όπλα και αυτό ήταν το εργαλείο πολλών αποφάσεων και ένα βασικό σημείο, η κόκκινη γραμμή, για πολλές αποφάσεις. Πριν από ένα χρόνο, πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, υπήρξε το γεγονός Douma που θεωρήθηκε μια άλλη κόκκινη γραμμή. Μετά από αυτό, υπήρξαν βομβαρδισμοί, και θα μπορούσε να ήταν ακόμα χειρότερο, αλλά κάτι σταμάτησε. Αυτές τις μέρες, μέσω του WikiLeaks, έρχεται έξω ότι κάτι λάθος στην έκθεση θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα. Έτσι, κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να πει τι συνέβη, αλλά κάτι λάθος στην αναφορά του τι συνέβη θα μπορούσε να είχε συμβεί. Πρόεδρος Assad: Από την αρχή αυτής της αφήγησης σχετικά με τα χημικά όπλα, έχουμε πάντα πει ότι δεν το χρησιμοποιήσαμε. δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή μας για πολλούς λόγους, ας πούμε - λογικούς λόγους.

Παρέμβαση: Δώστε μου μία. 
Πρόεδρος Assad: Ένας λόγος, ένας πολύ απλός: όταν προχωράτε, γιατί θα χρησιμοποιούσατε χημικά όπλα ;! Προχωρούμε, γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ;! Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, γι 'αυτό γιατί να το χρησιμοποιήσουμε, ειδικά το 2018; Αυτός είναι ένας λόγος. Δεύτερον, πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που αντικρούουν αυτή την αφήγηση: όταν χρησιμοποιείτε χημικά όπλα - αυτό είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, μιλάτε για χιλιάδες νεκρούς ή τουλάχιστον εκατοντάδες. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ποτέ - έχετε μόνο αυτά τα βίντεο των επιθετικών χημικών όπλων. Στην πρόσφατη έκθεση που αναφέρατε, υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που είδαμε στο βίντεο και αυτών που είδαν ως τεχνικοί ή ως εμπειρογνώμονες. Η ποσότητα του χλωρίου που μιλούσαν: Καταρχήν, το χλώριο δεν είναι υλικό μαζικής καταστροφής, δεύτερον, το ποσό που βρήκαν είναι το ίδιο ποσό που μπορεί να έχεις στο σπίτι σου, υπάρχει σε πολλά νοικοκυριά και χρησιμοποιείται ίσως για καθαρισμό και οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο ποσό ακριβώς. Αυτό έκανε και η οργάνωση του OPCW - παραποιούσαν και παραποίησαν την έκθεση, μόνο και μόνο επειδή οι Αμερικανοί ήθελαν να το κάνουν. Ευτυχώς, αυτή η έκθεση απέδειξε ότι όλα όσα είπαμε τα τελευταία χρόνια, από το 2013, είναι σωστά. Είχαμε δίκιο, ήταν λάθος. Αυτό είναι απόδειξη, αυτό είναι μια συγκεκριμένη απόδειξη σχετικά με αυτό το ζήτημα. Έτσι και πάλι, ο OPCW είναι μεροληπτικός, πολιτικοποιείται και είναι ανήθικος και οι οργανώσεις που θα πρέπει να δουλεύουν παράλληλα με τα Ηνωμένα Έθνη για να δημιουργήσουν περισσότερη σταθερότητα σε όλο τον κόσμο - έχουν χρησιμοποιηθεί ως αμερικανικά όπλα και δυτικά όπλα για να δημιουργήσουν περισσότερο χάος. 

Ερώτηση 15: Κύριε Πρόεδρε, μετά από εννέα χρόνια πολέμου, μιλάτε για τα λάθη των άλλων. Θα ήθελα να μιλήσετε για τα δικά σας λάθη, αν υπάρχουν. Υπάρχει κάτι που θα κάνατε με διαφορετικό τρόπο και ποιο είναι το διδακτικό μάθημα που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα σας;
Πρόεδρος Assad: Σίγουρα, γιατί όταν μιλάς για να κάνεις τίποτα, βρίσκεις πάντα λάθη. αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Αλλά όταν μιλάτε για πολιτική πρακτική, έχετε δύο πράγματα: έχετε στρατηγικές ή μεγάλες αποφάσεις, και έχετε τακτική - ή σε αυτό το πλαίσιο, την εφαρμογή. Επομένως, οι στρατηγικές μας αποφάσεις ή οι κυριότερες αποφάσεις μας ήταν να αντισταθούμε στην τρομοκρατία, να κάνουμε συμφιλίωση και να αντισταθούμε στην εξωτερική ανάμειξη στις υποθέσεις μας. Σήμερα, μετά από εννέα χρόνια, εξακολουθούμε να υιοθετούμε την ίδια πολιτική. είμαστε περισσότερο προσκολλημένοι σε αυτήν την πολιτική. Εάν πιστεύαμε ότι ήταν λάθος, θα το είχαμε αλλάξει. Στην πραγματικότητα όχι, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι λάθος στην πολιτική αυτή. Πραγματοποιήσαμε την αποστολή μας. εφαρμόσαμε το σύνταγμα με την προστασία του λαού. Τώρα, αν μιλάτε για λάθη στην εφαρμογή, φυσικά έχετε τόσα πολλά λάθη. Νομίζω ότι αν θέλετε να μιλήσετε για τα λάθη σχετικά με αυτόν τον πόλεμο, δεν πρέπει να μιλάμε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, επειδή ο πόλεμος - ή μέρος του, είναι αποτέλεσμα κάτι πριν. Δύο πράγματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου: ο πρώτος ήταν εξτρεμισμός. Ο εξτρεμισμός ξεκίνησε στην περιοχή αυτή στα τέλη της δεκαετίας του '60 και επιταχύνθηκε στη δεκαετία του '80, ειδικά στην ιδεολογία της Wahabi. Εάν θέλετε να μιλήσετε για λάθη στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος: τότε ναι, θα πω ότι είμαστε πολύ ανεκτικοί σε κάτι πολύ επικίνδυνο. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που διαπράξαμε εδώ και δεκαετίες. Μιλώ για διαφορετικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και εγώ πριν από αυτόν τον πόλεμο. Ο δεύτερος, όταν έχετε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να εξεγερθούν ενάντια στη διαταγή, να καταστρέψουν δημόσιες ιδιοκτησίες, να διαπράξουν βανδαλισμό και ούτω καθεξής, εργάζονται ενάντια στη χώρα τους, είναι έτοιμοι να πάνε και να εργαστούν για ξένες δυνάμεις - ξένη νοημοσύνη, να ζητήσουν εξωτερικές στρατιωτικές παρεμβάσεις εναντίον της χώρας τους. Έτσι, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα: πώς τα έχουμε; Αν με ρωτήσατε πώς, θα σας πω ότι πριν από τον πόλεμο είχαμε περισσότερους από 50.000 απατεώνες που δεν καταλήφθηκαν από την αστυνομία για παράδειγμα. για τους απατεώνες, ο φυσικός τους εχθρός είναι η κυβέρνηση επειδή δεν θέλουν να πάνε στη φυλακή.


Ερώτηση 16: Και τι γίνεται και με την οικονομική κατάσταση; Επειδή ένα μέρος της - δεν ξέρω αν ήταν μεγάλο ή μικρό μέρος της - αλλά μέρος της ήταν επίσης η δυσαρέσκεια και τα προβλήματα του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές όπου η οικονομία δεν δούλευε. Είναι ένα μάθημα που έχει μάθει κάπου; 
Πρόεδρος Assad: Θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας, αλλά σίγουρα δεν είναι ένας κύριος παράγοντας. Ορισμένοι μιλούν για τα τέσσερα χρόνια ξηρασίας που ώθησαν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη γη τους στις αγροτικές περιοχές για να πάνε στην πόλη ... θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο πρόβλημα. Μιλούσαν για τη φιλελεύθερη πολιτική ... δεν είχαμε μια φιλελεύθερη πολιτική, είμαστε ακόμα σοσιαλιστές, έχουμε ακόμα έναν δημόσιο τομέα - έναν πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα στην κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να μιλήσετε για φιλελεύθερη πολιτική ενώ έχετε έναν μεγάλο δημόσιο τομέα. Είχαμε ανάπτυξη, καλή ανάπτυξη. Φυσικά, κατά την εφαρμογή της πολιτικής μας, και πάλι, έχετε λάθη. Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ίσες ευκαιρίες μεταξύ των ανθρώπων; Μεταξύ αγροτικών περιοχών και μεταξύ των πόλεων; Όταν ανοίγετε την οικονομία, οι πόλεις θα ωφεληθούν περισσότερο, που θα δημιουργήσουν περισσότερη μετανάστευση από τις αγροτικές περιοχές στις πόλεις ... αυτοί είναι παράγοντες που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Στις αγροτικές περιοχές όπου έχετε περισσότερη φτώχεια, τα χρήματα των Κατάριων διαδραμάτισαν πιο σημαντικό ρόλο απ 'ό, τι στις πόλεις, αυτό είναι φυσικό. Τους πληρώνεις σε μισή ώρα τι παίρνουν μέσα σε μια εβδομάδα. αυτό είναι πολύ καλό γι 'αυτούς. 
Ερώτηση 17: Είμαστε σχεδόν εκεί, αλλά υπάρχουν δύο ακόμη ερωτήματα που θέλω να σας ρωτήσω. Το ένα αφορά την ανασυγκρότηση και η ανασυγκρότηση θα είναι πολύ δαπανηρή. Πώς μπορείτε να φανταστείτε να σας προσφέρουμε αυτή την ανασυγκρότηση, ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι σύμμαχοι σας στην ανασυγκρότηση; 
Πρόεδρος Assad: Δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Μιλώντας ότι η Συρία δεν έχει χρήματα ... όχι, στην πραγματικότητα οι Σύριοι έχουν πολλά χρήματα. ο συριακός λαός σε όλο τον κόσμο έχει πολλά χρήματα και θέλει να έρθει και να χτίσει τη χώρα του. Διότι, όταν μιλάτε για την οικοδόμηση της χώρας, δεν δίνει χρήματα στους ανθρώπους, πρόκειται για να πάρει οφέλη - είναι μια επιχείρηση. Έτσι, πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο Σύριοι, θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις στη Συρία. Έτσι, μιλώντας για το πού μπορείτε να διαθέσετε κεφάλαια για την ανασυγκρότηση αυτή, έχουμε ήδη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι κυρώσεις εμποδίζουν τους επιχειρηματίες ή τις επιχειρήσεις να έρχονται και να εργάζονται στη Συρία. Παρ 'όλα αυτά, ξεκινήσαμε και παρόλα αυτά, ορισμένες ξένες εταιρείες άρχισαν να βρίσκουν τρόπους για να αποφύγουν αυτές τις κυρώσεις και αρχίσαμε να σχεδιάζουμε. Θα είναι αργή, χωρίς τις κυρώσεις, δεν θα είχαμε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση. 
Ερώτηση 18: Τελειώνοντας με ένα πολύ προσωπικό μήνυμα, κύριε Πρόεδρε. αισθάνεστε σαν ένας επιζών; 
Ο Πρόεδρος Assad: Αν θέλετε να μιλήσετε για έναν εθνικό πόλεμο όπως αυτό, όπου σχεδόν κάθε πόλη έχει υποστεί βλάβη από τρομοκρατία ή εξωτερικό βομβαρδισμό και άλλα πράγματα, τότε μπορείτε να μιλήσετε για όλους τους Σύριους ως επιζώντες. Νομίζω ότι αυτή είναι η ανθρώπινη φύση: να είναι ένας επιζών. 
Παρέμβαση: Και εσείς; 
Πρόεδρος Assad: Είμαι μέρος αυτών των Συρίων. Δεν μπορώ να αποσυνδεθώ από αυτούς. Έχω το ίδιο συναίσθημα. Και πάλι, δεν πρόκειται για ένα ισχυρό πρόσωπο που είναι επιζών. Εάν δεν έχετε αυτή την ατμόσφαιρα, αυτή η κοινωνία, ή αυτή η εκκολαπτήριο για να επιβιώσει, δεν μπορείτε να επιβιώσετε. Είναι συλλογικό. δεν είναι ένα μόνο άτομο, δεν είναι ένα show ενός ανθρώπου. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια