Μέσα σε αντιπαραθέσεις και απειλές έληξε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο


Σε φτηνή σαπουνόπερα εξελίχθηκε στο προσκήνιο η πολυσυζητημένη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, για τα 70χρονα του αντιδραστικού Οργανισμού! Βέβαια τις χλιδάτες παρουσίες και τις γαλατικές φιλοφρονήσεις στο βασιλικό δείπνο των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ, ακολούθησαν επεισοδιακές παρασυνοδιακές συγκρούσεις μεταξύ ηγετών, με τον μεν Τραμπ να επιστρατεύει τα γνωστά «επιχειρήματα», τους δε υπόλοιπους να τον χλευάζουν σε… πηγαδάκια!

Είναι γεγονός πως το ΝΑΤΟ κάτω από την ηγεμονία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και σαν ιμπεριαλιστικός συνασπισμός ισχυρών κρατών, συνεπικουρούμενος με εξαρτημένα κράτη, πρωτοστάτησε για 60-70 χρόνια σε πλήθος στρατιωτικών επεμβάσεων, πραξικοπημάτων και πολέμων στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία, σε χώρες της Αφρικής, ενώ παράλληλα υποδαύλισε εθνικισμούς, θρησκευτικές διαμάχες, φυλετικές έριδες, όξυνε εχθρότητες και δίχασε έθνη, και τέλος οργάνωσε και εκτέλεσε αμέτρητα εγκλήματα.
Χωρίς καμία αμφιβολία, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, συνιστά για τους λαούς μία συνεχή απειλή. Αυτή η απειλή θα πρέπει να γίνει συστατικό στοιχείο της διαρκούς πάλης του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος ενάντια στην αντιδραστική αυτή πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού.       

Παρά τις εσωτερικές αντιθέσεις, προς το παρόν, το μέτωπο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς παραμένει αρραγές. Η αντιδραστική βάση του εγκληματικού αυτού Οργανισμού εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτη σε ό,τι αφορά τη συντριβή κάθε λαϊκής κινητοποίησης, κάθε προοδευτικής εξέγερσης, κάθε δίκαιου πολέμου που αντιστέκεται στις επιβουλές και τα συμφέροντά του.
Στις σημερινές συνθήκες, ζούμε τις βαριές συνέπειες ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά των λαών και τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των σφαιρών επιρροής. Ένα μεγάλο φορτίο του ανταγωνισμού τους έχει μεταφερθεί και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, εκθέτοντας και υποβάλλοντας τους λαούς σε αμέτρητες δολοφονίες, ανείπωτες καταστροφές, πρωτοφανή κύματα προσφυγιάς
.
Είναι φανερό πως η παγκόσμια κατάσταση φορτίζεται επικίνδυνα από τον οξύτατο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών πόλων. Ανεξάρτητα από τους σημερινούς συσχετισμούς που εμφανίζουν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε αγαστή δήθεν συνεργασία, στο πλαίσιο υπογραφής κοινών ανακοινωθέντων που διακηρύσσουν την ειρηνική προοπτική και την ευημερία των λαών, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα βγούν τα μαχαίρια για ένα νέο μακέλεμα των λαών. Μέσα στη σφαίρα κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού δεν υπάρχει ούτε ειρήνη, ούτε ασφάλεια, ούτε ευημερία των λαών. Υπάρχει μονάχα άγρια εκμετάλλευση, κρίσεις, ανεργία, ρατσισμός, πείνα, προσφυγιά, εξαθλίωση.
Οι λαοί, παρά τα πρότυπα που παραθέτει απλόχερα η αστική τάξη κάθε χώρας, δεν είναι υποχρεωμένοι να συμβαδίσουν μαζί του. Αντίθετα έχουν κάθε λόγο να τον πολεμήσουν και να τον ανατρέψουν, αντιπαραθέτοντας τις δικές τους αξίες, απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια