Συμβουλευτικό (!) δημοψήφισμα για την τσόντα στο ΣΥΡΙΖΑ


Οπως έκανε το παλιό ένδοξο ΠΑΣΟΚ, έτσι και οι συριζαίοι δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Το νέο κόλπο που σκαρφίστηκαν οι Τσιπραίοι είναι το συμβουλευτικό δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια θα είναι η τσόντα που θα προστεθεί στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο ως brand name δε θα καταργηθεί).

Θα ρωτήσουν τα μέλη του κόμματος τι όνομα θέλουν, αλλά αυτό που θα πλειοψηφήσει δε θα είναι δεσμευτικό. Η απόφαση θα παρθεί στο συνέδριο, που αν και αντιπροσωπευτικό όργανο, τοποθετείται πάνω από το σύνολο των μελών του κόμματος! Μαθημένοι είναι σ' αυτά τα κόλπα. Εδώ το 2015 οργάνωσαν πολιτειακό δημοψήφισμα-μαϊμού, έχοντας ήδη πάρει την απόφαση ότι -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- ο Τσίπρας θα πάει σε διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και θα υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο. Στο εσωκομματικό δημοψήφισμα θα κώλωναν;

Τη σχετική απόφαση πέρασε ο Τσίπρας από την Πολιτική Γραμματεία, πριν από τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, για να προετοιμάσει το έδαφος. Επιδίωξή του είναι να προσθέσει μια τσόντα δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, για να ικανοποιήσει τους νεοφερμένους πασόκους και ταυτόχρονα να περιθωριοποιήσει την υποτιθέμενη αριστερή πτέρυγα (53+, με την προσθήκη Φίλη, Βούτση, Σκουρλέτη και συντροφίας).

Οταν, όμως, ξαναμαζεύτηκαν στην Πολιτική Γραμματεία την περασμένη Τετάρτη, έγιναν… μια ωραία ατμόσφαιρα.  Τέσσερις ώρες περίμεναν οι δημοσιογράφοι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, στο τέλος της οποίας τους ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται για μια βδομάδα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία θα συζητούσαν τα του συνέδριου και θα αποφάσιζαν τι ερώτημα θα βάλουν στο… συμβουλευτικό εσωκομματικό δημοψήφισμα. Προφανώς «έγιναν μπίλιες» και ο Τσίπρας με τους δικούς του, μολονότι έχουν πλειοψηφία στο όργανο, δε θέλησαν να τραβήξουν το σκοινί.

Από τη συνεδρίαση αυτή βγήκε και μια ανακοίνωση στήριξης στον Σκουρλέτη από δημοσιεύματα, τα οποία «η Πολιτική Γραμματεία θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων». Η ανακοίνωσε φωτογράφιζε τον Λακόπουλο, ο οποίος με την αρθρογραφία του από το «ανοιχτό παράθυρο» την πέφτει άγρια σε Σκουρλέτη και σία και καλεί τον Τσίπρα να ξεφορτωθεί τα βαρίδια για να γίνει ο διάδοχος του Ανδρέα. Ο Λακόπουλος δε μάσησε. Σήκωσε το γάντι, είπε ότι αυτόν φωτογραφίζει η ανακοίνωση, τα έχωσε άγρια στον «γόνο εύπορης οικογένειας που ζει στα βόρεια προάστια, χωρίς αγωνία βιοπορισμού και πήγαινε στο πανεπιστήμιο με ακριβό ΙΧ» Σκουρλέτη, αλλά παραπονέθηκε έντονα και στον Τσίπρα, επειδή υπέκυψε στο… σταλινισμό και συνυπέγραψε την ανακοίνωση. Στο τέλος του φιλιππικού του ανακοίνωσε ότι «δεν έχει λόγο να πάρει μέρος στο κακόγουστο μασκέ πάρτι τους» και έκλεισε ως… Παύλος Σιδηρόπουλος: «Αντε γεια και καλή τύχη μάγκες…»!

Ο Λακόπουλος είναι μαθημένος από κάτι τέτοια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που λέει ότι δε θα ξαναγράψει και μετά… ξαναγράφει. Το είχε κάνει και μετά τη μεγαλοφυή πρόβλεψή του ότι ο… άχαστος Αλέξης δε χάνει με τίποτα από τον κακομοίρη Κούλη. Αισθάνθηκε ότι ο Τσίπρας, αφού τον χρησιμοποίησε, τον πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα; 'Η απλά παίζει το παιχνίδι «παραμερίζω, ώστε ο Αλέξης να αποκτήσει πλεονέκτημα και να τους κάνει με τα κρεμμυδάκια»; Πιο πιθανό μας φαίνεται το δεύτερο, αλλά δε θα στενοχωρηθούμε καθόλου αν ισχύει το πρώτο.

Ο Τσίπρας έδωσε λίγο χώρο στους 53+ και Σκουρλετοφίληδες, αλλά στην πραγματικότητα αυτόν τον χώρο θα τον χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να πάρει φόρα και να τους καβαλήσει καλά, στην ιδιόμορφη «μακριά γαϊδούρα» που παίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το παιχνίδι είναι δικό του και το παίζει με τις μεσσιανικού τύπου συγκεντρώσεις που κάνει στην επαρχία και με την ακόμα πιο μεσσιανική εμφάνισή του στο Διαδίκτυο, όπου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλλουν ερωτήσεις, οι συνεργάτες του Τσίπρα θα τις συγκεντρώσουν και θα επιλέξουν μερικές απ' αυτές, στις οποίες ο Τσίπρας θ' απαντήσει on camera. Αυτό είναι το i-Ask & Watch, μπροστά στο οποίο ωχριούν οι… ποταμιές που οργάνωνε η αλήστου μνήμης παρέα του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Τσίπρας θα κάνει μονόλογο, χωρίς δυνατότητα απάντησης ή σχολιασμού από τους ερωτώντες, οι οποίοι θα έχουν την ψευδαίσθηση της συμμετοχής!

Παράλληλα, και για να ισορροπήσει τις καταγγελίες των «αριστερών» συριζαίων ότι δίνει πολύ χώρο στους πασόκους, ο Τσίπρας έβαλε 21 βουλευτές να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στη Γραμματεία Οργανωτικού, καταγγέλλοντας ότι στις εκδηλώσεις στην επαρχία δεν καλούν έναν ομιλητή από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από την Προοδευτική Συμμαχία, όπως έχει συμφωνηθεί. Την επιστολή υπογράφουν παλιοί και νέοι πασόκοι και προεδρικοί όπως ο Πολάκης, η Νοτοπούλου, ο ξάδερφος Τσίπρας κ.ά. Είπαμε, δε θα πλήξουμε, αλλά στο τέλος θα κερδίσει ο Τσίπρας, γιατί δεν έχουν αυτή τη στιγμή εναλλακτική λύση, ενώ όλους τους ενώνει ο πόθος για επάνοδο στην «κουτάλα» της εξουσίας.

ΥΓ. Να μην το ξεχάσουμε: ο κυρ-Αλέκος ο Φλαμπουράρης  (εξ απορρήτων του Αλέξη) και ο κυρ-Κώστας ο Γείτονας (εξ απορρήτων της Φώφης) δε συναντήθηκαν για καφέ σαν δυο παλιοί φίλοι. Είχαν πολλά να συζητήσουν. Ο νοών νοείτω…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.