Τέλος, ο κατάσκοπος που συνελήφθη στην Παλμύρα

Τέλος, ο κατάσκοπος που συνελήφθη στην Παλμύρα από τις συριακές αρχές στις 10 Ιουνίου είναι ο Σύριος πολίτης Mohammed Said, ο οποίος εργάστηκε για τη Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Ο προδότης, ήταν επισήμως ένας απλός...
σκουπιδιάρης που δούλευε με το Ισλαμικό Κράτος όταν έλεγχε την πόλη. Μάλιστα μάζευε τα πτώματα των συριακών στρατιωτών που σκοτώθηκαν και οι ανθεκτικοί κάτοικοι τους εκτέλεσαν και τους μετέφεραν για να τους πετάξουν στην έρημο.
Ο προφανώς αθώος σκουπιδιάρης μετακόμισε στη συνέχεια σε περιοχή κοντά στην παράνομη βάση των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής, Al-Tanf, για ευνόητους λόγους....
Μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας από την τρομοκρατία, Βρετανός πράκτορας που τον πλησίασε στο al-Tanf, του πρόσφερε μια κατασκοπευτική αποστολή για τα συμφέροντα του Βασιλείου. Ειδικότερα, του ζήτησε να φωτογραφίσει συριακά και ρωσικά στρατιωτικά σημεία, παρέχοντάς του χρήματα, τεχνικό εξοπλισμό, τηλέφωνα και μεσαία πρόσωπα για οποιαδήποτε βοήθεια.
Δεύτερον, η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία του ζήτησε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των συριακών και ρωσικών στρατιωτικών χώρων.
Η ανάκριση των συριακών αρχών αποκάλυψε ότι ο πράκτορας λειτουργούσε με την υποστήριξη ενός ολόκληρου δικτύου κατασκόπων που εργάζονταν επίσης για τη Βρετανική Μυστική Υπηρεσία υπό την κάλυψη ομάδας οδηγών από την ιστορική περιοχή της Παλμύρας και της ερήμου της!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.