Πόλεμος φατριών

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος παραιτήθηκε ξαφνικά «για προσωπικούς του λόγους». Μαζί μ' αυτόν παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής του ΟΣΕ, που είχε τοποθετήσει ο Σπηλιόπουλος. Ο ίδιος ο Σπηλιόπουλος δεν έκανε κάποια δήλωση, φρόντισε όμως να διαρρεύσει ότι ωθήθηκε σε παραίτηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ο οποίος αρνούταν ακόμα και να τον συναντήσει για να συζητήσουν ζητήματα του ΟΣΕ. Είχε υποβάλει συνολικά δέκα αιτήματα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και δεν είχε πάρει απάντηση. Ο Καραμανλής τον «γείωσε» κανονικά.

Για ποιο λόγο; Προφανώς επειδή ο Σπηλιόπουλος δεν ήταν δική του επιλογή αλλά επιλογή του Μητσοτάκη. Ο Σπηλιόπουλος ήταν πασόκος βουλευτής για κάμποσες θητείες. Ως στέλεχος του ΚΙΝΑΛ  έκανε «αντάρτικο» στην υποψηφιότητα Κατσιφάρα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Το ΚΙΝΑΛ τον διέγραψε, όμως, ο Σπηλιόπουλος κατάφερε να κόψει ψήφους από τον Κατσιφάρα (υποστηριζόταν από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) στον πρώτο γύρο και να στείλει ένα κομμάτι τους στον νεοδημοκράτη Φαρμάκη στο δεύτερο γύρο, ο οποίος ήταν και ο τελικός νικητής. Οταν η ΝΔ παρουσίασε τον Σπηλιόπουλο ως υποψήφιο για τον ΟΣΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το ΚΙΝΑΛ αποχώρησε καταγγέλλοντας πολιτική συναλλαγή με αντίτιμο την τοποθέτηση του Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ.

Ο Καραμανλής, απαντώντας στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «εμείς δίνουμε και τις δύο θέσεις (προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου ) στον κ. Κώστα Σπηλιόπουλο γιατί είμαι πεπεισμένος για την αξία και ικανότητά του, αντιθέτως δεν θα το έκανα». Μετά, άρχισε να τον ροκανίζει ωθώντας τον σε παραίτηση. Γιατί; Γιατί οι Καραμανλήδες, που έχουν παραδοσιακά μια… αδυναμία για το συγκεκριμένο υπουργείο (από τότε που ονομαζόταν Δημοσίων Εργων), θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο κάθε τομέα της υπουργικής τους επικράτειας και δε γουστάρουν «φυτευτούς» από άλλες πολιτικές φατρίες. Εστω κι αν πρόκειται για τη φατρία του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος. Οι Καραμανλήδες πέταξαν το γάντι στον Μητσοτάκη, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμή τους ως φατρία του ιδρυτή του κόμματος, που έχει δώσει μέχρι τώρα δύο πρωθυπουργούς. Αν θέλει ο Μητσοτάκης ας διώξει τον τρίτο Κώστα Καραμανλή της φατρίας, ρισκάροντας πόλεμο με τους καραμανλικούς και την επιρροή τους στη ΝΔ και ευρύτερα στο δεξιό ακροατήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.