1821-2021: "πανηγυρικός" εορτασμός 200 ετών, με εισαγωγές ρεύματος από ; Από πού;

 


 Στο πιο πάνω στιγμιότυπο οθόνης απ' τον ΑΔΜΗΕ, (που εξακολουθεί να επιμένει πως δεν υπάρχει Καστελόριζο και ουδείς αρμόδιος συγκινείται), βλέπετε την κατάσταση στο σύστημα μεταφοράς

Με την οικονομία να στενάζει στο βαθύ κόκκινο, που την έβαλε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, γεμάτοι εθνική περηφάνια εισάγουμε 483MW από Τουρκία, 368MW από Βουλγαρία, 346MW από Σκόπια, 107MW από Αλβανία κι εξάγουμε 514MW στην Ιταλία.

 Στην ιδιαίτερα συμβολική 25η Μαρτίου 2021, για 13 απ' τις 24 ώρες της επετείου των 200 ετών απ' την Επανάσταση για την απελευθέρωση απ' τους Τούρκους, παίρναμε ρεύμα απ' την ...Τουρκία!

 
Μας λένε δηλαδή πως ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λιγνίτης "βλάπτει τον πλανήτη" και μας φέρνουν ρεύμα απ' τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ λιγνίτη και λιθάνθρακα, που "δεν βλάπτει"! Το ακόμα χειρότερο, για τους ηλίθιους που μας κυβερνούν και μας φέρνουν Τούρκικο ρεύμα, είναι πως η Τουρκία αυξάνει διαρκώς την παραγωγή ηλεκτρισμού από κάρβουνο, το οποίο μάλιστα υποκαθιστά παραγωγή από φυσικό αέριο!  Το 2015 το μερίδιο του κάρβουνου στην ηλεκτροπαραγωγή της Τουρκίας ήταν 29% και το 2020 έφθασε στο 34%.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια