ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Γιουσουφάκια των καναλαρχών

 

Ποιο ήταν το θέμα που κυριάρχησε στα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ στη συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Νίκου Παππά; Οι ψευτομαγκιές του Πολάκη που έκανε το συνηθισμένο σόου του («βράζει το αίμα μου και χτυπώ το χέρι», «Μαρκόπουλε, μουρμού εσύ», «εμείς, ρε κουμπάροι δεν κλέψαμε … και ο Παππάς στο νοίκι μένει», «εμείς με κόπο, αίμα και δάκρυα τη βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», «να είστε σίγουροι ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη», «χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν εξήντα εννιά χρόνια εκτέλεσαν τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του» κτλ.).

Γιατί ανέδειξαν αυτά, που ήταν μια ακόμη γραφικότητα, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Παππά; Γιατί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης είναι εξαιρετικά αδύναμο. Ελέγχουν ποινικά τον Παππά για το κακούργημα της δωροληψίας αξιωματούχου, χωρίς να έχουν το παραμικρό στοιχείο για κάτι τέτοιο (ούτε ο Καλογρίτσας δεν λέει ότι ο Παππάς πήρε λεφτά). Τι μένει; Το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Εξαιρετικά ισχνό για να στηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Θέλοντας και μη, περιορίστηκαν όλοι στο πολιτικό σκέλος. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή, με σκοπό να στήσει τουλάχιστον ένα δικό του κανάλι, και με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντεπιτίθεται, μιλώντας για τη χρόνια διαπλοκή της ΝΔ με τους καναλάρχες και να ισχυρίζεται ότι η δική του κυβέρνηση… έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν.

Το ζήτημα είναι εξαντλημένο, οπότε δε θα κάνουν τίποτ’ άλλο από ανακύκλωση των ίδιων υλικών. Θα κληθούν να καταθέσουν ο Καλογρίτσας, ο Τόμπρας, ο Χούρι, ίσως και κάποιος άλλος από τη CCC, ίσως και ο Βαξεβάνης και θα ζήσουμε τα ίδια που ζήσαμε και με τον Παπαγγελόπουλο: κατευθυνόμενες διαρροές από κάθε πλευρά και κοκορομαχίες επί των διαρροών.

Η κάθε πλευρά έχει «ράμματα για τη γούνα» της άλλης. Ομως, η κυριαρχία της ΝΔ στα αστικά ΜΜΕ τής επιτρέπει να στέκεται στο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Παππά και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο ο «παρακοιμώμενος» του Τσίπρα προσπάθησε να ελέγξει το τοπίο, για να του σπάσουν στο τέλος τη μούρη οι καναλάρχες.

O Παππάς ισχυρίστηκε και χθες ότι το τηλεοπτικό τοπίο ρυθμίστηκε από το νόμο του! Θυμίζει τον πιτσιρικά που πιάστηκε με τη γυάλα με το γλυκό στα χέρια και λέει κλαίγοντας στη μαμά του ότι δεν έκανε τίποτα! Αυτό μόνο θυμηδία προκαλεί, καθώς η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι οι καναλάρχες διατήρησαν τα μαγαζιά τους.

Είναι όμως πρόκληση να δηλώνει ο Παππάς ότι τους έβαλε και πλήρωσαν, όταν μείωσε το φόρο διαφημίσεων από 20% σε 5%, με αποτέλεσμα οι καναλάρχες, όχι μόνο να πάρουν τζάμπα τις άδειες, αλλά να κερδίσουν κι ένα επιπλέον ποσό γύρω στα 11,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, για να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους. Εχουμε γράψει αναλυτικά παλαιότερα γι’ αυτό το μέγα σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ, που δε διαφέρει σε τίποτα από τα λεφτά που μοίρασε και εξακολουθεί να μοιράζει στους καναλάρχες η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια