Ανεπιθύμητοι!

Όσο περνούν τα χρόνια, το οργανωμένο ψεύδος καραδοκεί, προκειμένου να αξιοποιήσει τη λήθη, το αντίθετο της α-λήθειας. Η ανακοίνωση για τον “εορτασμό” της επετείου της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την εισβολή στη Μεγαλόνησο, μόνο τυχαία δεν είναι. Η γερμανική ιθύνουσα τάξη, αξιοποιώντας την οικονομική και πολιτική της επικυριαρχία στην Ευρώπη, επιχειρεί να παραποιήσει την Ιστορία, ξεπλένοντας μέσω του ιστορικού αναθεωρητισμού τα ναζιστικά εγκλήματα. Για το θέμα της Κρήτης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστορικού Χάιντζ Ρίχτερ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η μάχη της Κρήτης» το 2014, εκδ. Γκοβόστη, (γερμανικό πρωτότυπο «Η κατάληψη της Κρήτης»), επιχειρεί να αμαυρώσει τη μεγαλειώδη παλλαϊκή άμυνα των Κρητών και να εξωραΐσει την εισβολή, τους πάνοπλους επιτιθέμενους θύτες (τους οποίους αποκαλεί «ιππότες» με «ιδεαλισμό») εξισώνοντάς τους με τα θύματα, τον υπέρ βωμών και εστιών αγωνιζόμενο λαό. Υιοθετώντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ναζιστικής Γερμανίας κατά των κινημάτων της Εθνικής Αντίστασης σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη, ότι τα τελευταία επειδή δεν είναι οργανωμένος στρατός, διαπράττουν έγκλημα αντιστεκόμενα στις δυνάμεις κατοχής.     

Στην ανακοίνωση της εκδήλωσης (ΦΩΤΟ αριστερά), η οποία έχει ήδη αποσυρθεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών αναφέρει ότι «έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια, όταν το επίλεκτο σώμα του Γ΄ Ράιχ έπεσε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη θυσία τους, ας προσευχηθούμε στα πεσόντα αδέλφια μας, που μεταφέρθηκαν διά αέρος και επιτυχώς ολοκλήρωσαν την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην Ιστορία». Σχεδίαζαν εκδηλώσεις με πτώση με αλεξίπτωτο στην περιοχή, προφανώς σε μνήμη της εισβολής των Γερμανών στη Μεγαλόνησο, καθώς και επισκέψεις σε τοποθεσίες όπου προσγειώθηκαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, σε μνημεία και σε μουσεία που, κατά την ανακοίνωση, «δίνουν μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου του 1941». Παρουσίαζαν την εκδήλωσή τους ως «μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις αεροπορικές δυνάμεις των φίλων χωρών».

Ελπίζουμε η απόσυρση της ανακοίνωσης να σημαίνει και ματαίωση της εκδήλωσης. Διότι αν επιμείνουν να την πραγματοποιήσουν, πρέπει όλοι οι Έλληνες να τούς δώσουν να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Γιατί δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του ναζισμού, των οποίων ο εξωραϊσμός επιχειρείται. Και επειδή τιμούμε την παλλαϊκή αντίσταση του κρητικού λαού, που ήταν άοπλος και αμυνόμενος απέναντι στους εισβολείς.

Πέρα από το πρωτεύον ψεύδος στην υπόθεση αυτή, με στόχο τον εξωραϊσμό των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας, υπάρχουν και τα δευτερεύοντα ψεύδη, κυρίως σε σχέση με τον ισχυρισμό περί της δήθεν “επιτυχίας” της επιχείρησης. Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ τη θεώρησε αποτυχημένη, λόγω των βαρύτατων απωλειών και για το λόγο αυτό δεν επανέλαβε παρόμοια επιχείρηση.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια