«Τα παιδιά δεν είναι "αριθμοί". Πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών»

 


Στην κινητοποίηση των γονέων, των μαθητών και του λαού ενάντια στην υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Προκοπίου και Κηρίνθου στη Βόρεια Εύβοια παραβρέθηκε, την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν.

Χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντική κινητοποίηση και το κλείσιμο του δρόμου, ο Γιώργος Μαρίνος, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Τώρα, άμεσα, απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση που υποβαθμίζει τα Δημοτικά Σχολεία Προκοπίου και Κηρίνθου. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες σε βάρος της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών, σε βάρος της ζωής των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Η πολιτική αυτή που καταδικάζει σε υποχρηματοδότηση την Εκπαίδευση, τα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα».

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους παλεύοντας για «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για να προσληφθούν άμεσα δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία».

Ο Γιώργος  Μαρίνος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για την κατάσταση αυτή και καταλήγοντας επισήμανε: «Θέλω να τονίσω το εξής: Η συζήτηση που μιλάει για αριθμούς κατοίκων και μαθητών είναι αποπροσανατολιστική, παραπλανητική και επικίνδυνη. Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί. Πρώτο από όλα είναι το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και με κλείσιμο του δρόμου και με όλες τις μορφές πάλης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο