Νέα κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών

Μας ταΐζουν σάπια κρέατα και φρέσκα ψέματα

Δυο κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ) ή νόσου των τρελών αγελάδων, όπως πολιτογραφήθηκε και άλλα δύο στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επανεμφάνισης της ΣΕΒ στην Ευρώπη. Πριν κάνουν γίνουν ευρύτερες έρευνες, οι αρχές και των δύο χωρών έσπευσαν να καθησυχάσουν τους καταναλωτές, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως στόχος τους δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά η προστασία ενός κλάδου της καπιταλιστικής παραγωγής.

Την 1η Ιούλη του 2001 βρέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα  στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς το πρώτο στην Ελλάδα κρούσμα ΣΕΒ, σε αγελάδα 5 ετών. Ο τότε υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης και ο αρμόδιος υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης, φοβούμενοι ότι η πληροφορία θα διαρρεύσει, έσπευσαν την επομένη να το ανακοινώσουν με συνέντευξη Τύπου, στην οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να το παρουσιάσουν ως τυχαίο κρούσμα. Βασικό τους μέλημα ήταν να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενοι ότι στην Ελλάδα τα πάντα εκτρέφονται υγιεινά, τα πάντα βρίσκονται υπό το άγρυπνο μάτι της κρατικής εξουσίας, η οποία ασκεί συνεχείς, συστηματικούς  και αυστηρούς ελέγχους.

Στις 10 Μάρτη του 2014, μετά από 12 χρόνια, 8 μήνες και 9 μέρες, ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου δύο νέα κρούσματα ΣΕΒ, αυτή τη φορά σε κτηνοτροφική μονάδα της Φθιώτιδας. Η προσπάθεια είναι και πάλι ίδια: να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, αραδιάζοντας ψέματα. Στις 12 Μάρτη το υπουργείο επανήλθε με νέο δελτίο Τύπου, για να τονίσει αυτή τη φορά ότι το κρέας που διατίθεται στην κατανάλωση είναι απολύτως ασφαλές, γιατί ελέγχεται για ΣΕΒ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια