Η κυβέρνηση επανέφερε την τροπολογία – σκάνδαλο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών



Εκπρόθεσμα επανακατατέθηκε από τον υπ. Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η τροπολογία – σκάνδαλο για τον αναδρομικό ελέγχο των πόθεν έσχες, της περιόδου 1974- 2012 για όσους κατείχαν δημόσιες θέσεις, με την οποία άλλαζε προς το ευνοϊκότερο ο νόμος μειώνοντας τις ποινές.

Αυτή τη φορά, η τροπολογία για τον αναδρομικό έλεγχο υπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και έχει κατατεθεί στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 10 ημέρες η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει την ίδια τροπολογία από τη Βουλή χωρίς επιτυχία, καθώς προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Την ίδια ημέρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες Γ. Καλαντζής, σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε αποκαλύψει ότι οι μισοί από τους ελεγχόμενους πολιτικούς που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του αναδρομικού ελέγχου έχουν δώσει ελλιπή στοιχεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια